Is jouw organisatie ook te veel tijd kwijt met handmatig en tijdrovend werk? Zoals artikelen aanmaken in SAP, componenten toevoegen voor een Bill of Materials (BOM) en de routing ervan definiëren? Met Precisely Automate Studio automatiseer je dit proces. In dit blog leggen we uit hoe jouw organisatie de stap zet van een foutgevoelig en frustrerend proces naar een efficiënt en eenvoudige manier van werken.

Hoe verlopen jouw processen zodra je een nieuw artikel in SAP zet? Het klinkt als een kleinigheid, maar het is voor veel organisaties een weg boordevol handelingen en valkuilen. Het end-to-end proces bestaat voor de meeste organisaties nu uit verschillende losse stappen, bijvoorbeeld:

1. Voer artikeldata in

Zonder data geen artikel. Je moet meerdere verplichte velden invullen in SAP om een artikel te creëren. Zoals de beschrijving, de maateenheid, het gewicht en nog veel meer. Hoe completer, hoe beter.

2. Bouw je BOM

Welke materialen zijn gebruikt om je artikel te produceren? Een goede Bill of Materials (BOM) is onmisbaar. Deze materiaallijst bestaat uit alle componenten en subassemblages die nodig zijn om een eindproduct te produceren.

3. Bepaal je routing

Hoe ziet je routing eruit? In SAP leg je de gedetailleerde stappen van je productieproces vast. Zoals werkplekken en bewerkingstijden, maar ook de volgorde waarin je nieuwe artikel is vervaardigd.

Invoer op businessniveau of via IT

Bij veel organisaties zijn medewerkers op businessniveau verantwoordelijk voor deze stappen. Dit proces is tijdrovend en nauwkeurigheid is vereist. Een foutje is immers snel gemaakt en kan grote gevolgen hebben voor de operationele processen. Het corrigeren van onjuiste data kost namelijk weer extra tijd. Dit gaat ten koste van de efficiëntie.

Niet alle organisaties laten dit end-to-endproces uitvoeren door medewerkers op businessniveau. Er zijn ook organisaties die gebruik maken van  IT-oplossingen, zoals Legacy System Migration Workbench (LSMW). In dat geval ligt de verantwoordelijkheid voor de invoer bij de IT-afdeling. Maar ook die oplossing is niet ideaal. Werken met LSMW vereist diepgaande kennis van SAP, datamigratieprocessen en datamapping. Dit proces is complex wat sneller leidt tot fouten en een mapping aanpassen kost veel tijd.

Automatiseer je proces met Precisely Automate Studio

In beide gevallen, dus invoer op businessniveau of via LSMW, is het proces opgedeeld in drie stappen: artikelcreatie, BOM en routing. Met Precisely Automate Studio kun je deze tijdrovende, foutgevoelige en vaak frustrerende stappen voor jou en je organisatie end-to-end automatiseren. Dat geldt ook voor andere SAP processen en enkelvoudige transacties.

Precisely Automate Studio is een low-code/no-code-oplossing die naadloos integreert met SAP. Met templates in Excel wijzig je eenvoudig artikeldata in SAP en de ‘Chain Script’-functionaliteit automatiseert opeenvolgende processen. Ook helpt de oplossing om de kwaliteit van je data te verbeteren, dankzij regels en controles. Daarnaast kan je data live valideren met SAP voordat je deze overzet, waardoor je efficiënter werkt.

Precisely Automate Studio helpt jouw organisatie niet alleen om afscheid te nemen van handmatige processen, het maakt je ook minder afhankelijk van de IT-afdeling of consultants. Een SAP key-user kan zonder enige IT-codering de automatisering van het end-to-end proces opzetten. Wat daaruit volgt is een automatisering om met slechts één klik drie SAP transacties te automatiseren.

Ontdek Precisely Automate Studio tijdens ons webinar

Wil je meer weten over deze gebruiksvriendelijke en efficiënte oplossing? Tijdens ons webinar ‘Met slechts één klik drie SAP transacties automatiseren’ laten we zien hoe Precisely Automate Studio voor jouw organisatie het verschil kan maken. Het webinar inclusief Q&A is donderdag 29 februari 2024 van 10.00 tot 10.45 uur.

Schrijf je nu in voor het webinar, of de recording achteraf!