Embedded Analytics

Embedded Analytics is de meest pure manier van rapportage. What you see, is what you get!

Danny Pieters

Business Development Manager

Embedded Analytics: what you see is what you get!

Embedded Analytics is de meest pure manier van rapportage. Door gebruik te maken van Hana is real time rapporteren vanuit een proces de nieuwe norm voor de eindgebruiker. Waarom zelf alle rapporten definiëren en bouwen terwijl je met Embedded een goede set standaarden hebt die je eventueel zelf kunt aanpassen?

Waarom wachten op een rapportage van een consultant of IT-afdeling, wanneer je het als business ook zelf kunt? Real time, want hoe eerder je up-to-date inzicht hebt, hoe meer impact een beslissing vanuit data heeft.Steeds meer bedrijven hebben hun data op orde waardoor rapporteren en analyseren eenvoudig vanuit de bron kan. Die bron kan een ERP-systeem, maar ook CRM of een andere operationele applicatie zijn. Bovendien zorgt de implementatie van SAP Fiori voor één userinterface die bedrijfsbreed kan worden ingezet. Zo is het eenvoudig om alle eindgebruikers snel van de juiste data te voorzien.

Ctac Enabled Analytics samen met de business user

Door de in-memory techniek van Hana heb je de mogelijkheid om snel en overzichtelijk data uit een systeem te halen. We zien steeds meer S/4Hana-implementaties om ons heen en zien dat veel organisatie al volop gebruik maken van Embedded Analytics; een standaard feature van S/4Hana. Bovendien heeft S/4Hana een eenvoudig virtueel in-memory Core Data Services (CDS) datamodel. Dit maakt het mogelijk om berekeningen in de database te doen en eenvoudig rapportages samen te stellen door de eindgebruiker.

Maar ook C4C en Successfactors gebruiken SAP Embedded Analytics al als standaard. Dankzij deze basis kan Ctac door middel van de Fit-Gap-methode zorgen voor een snelle implementatie. Wij kennen deze applicaties en processen als onze binnenzak en hebben jarenlange ervaring met het implementeren hiervan. Bovendien trainen we eindgebruikers zodat jouw business user in no time “self-supported” aan de slag kan met Embedded Analytics.

 

Wil je meer dan de bestaande virtuele datamodellen en de standaard rapportagemogelijkheden van SAP? Dan helpen we je graag bij het customizen en uitbreiden van jouw Embedded Rapportage.

Recording VNSG

Begin november vond VNSG Focus Online plaats. Een event waar de gebruiker centraal staat en via paneldiscussies, workshops en expert- en gebruikersverhalen meer te weten komt over o.a. S/4HANA, de migratie naar de cloud, information management & analytics en integratie. Collega Nico Buwalda vertelde over de samenwerking tussen Ctac en Jumbo en de implementatie van Embedded Analytics.

Nieuwsgierig?
Bekijk de recording van vrijdag 12 november 2021 via de website van VNSG.

JUMBO
IN BELGIË ZORGT JUMBO VOOR INZICHT MET EMBEDDED ANALYTICS IN SAP S/4HANA
Drie Belgische Jumbo vestigingen draaien inmiddels op SAP S/4HANA. Ctac zorgde dat Jumbo zonder hulp van externen álle financiële en logistieke rapportages kan bouwen waar behoefte aan is.

Altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de IT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.