Raad voor Rechtsbijstand
Ctac ondersteunt Raad voor Rechtsbijstand bij regiemanagement op het landschap van IT-leveranciers

Via een gepubliceerde aanbesteding zette de Raad in 2018 een uitvraag uit, met daarin onder andere de vraag naar ondersteuning bij het voeren van regie over het multi-vendor landschap waar zij in hun strategie voor gekozen hebben. De Raad koos voor Ctac, mede dankzij de sterke regiemanagement propositie.

Jacco van den Berg
Director Sales
Neem contact op
Meer informatie?
Neem contact op

De oplossing: een extern gesourced model

De invoering van de ondersteuning door de operationele en tactische regisseur van Ctac is geleidelijk doorgevoerd.Om de overstap naar regiemanagement in goede banen te leiden, werden de verschillende leveranciers geonboard in het regiemodel. Samen met alle betrokken partijen inventariseerden Ctac en Raad de operationele afspraken (KPI’s), de wijze van besturen (governance) en de gewenste overlegvormen. Daarnaast is een multi-disciplinair change advisory board (CAB) opgericht en hebben alle leveranciers inzicht in de geplande werkzaamheden via een online gepubliceerde kalender gekregen.

Het resultaat: samenwerken op basis van respect en vertrouwen

Bij de regievoering op is het belangrijk dat processen op elkaar aansluiten. Het belang van samenwerken in vertrouwen t is daarbij cruciaal. In opdracht van de Raad vinden er daarom ook gesprekken tussen de diverse leveranciers plaats, die erop gericht zijn om te onderzoeken hoe het eigen portfolio optimaal benut kan worden binnen de samenwerking.

William van der Velden: “De samenwerking met Ctac in ons regiemanagement van het landschap van ICT-leveranciers maakt dat de aandacht kan uitgaan naar innovatie en doorvoeren van verbeteringen die passen bij de ambitie die we als Raad hebben voor ons ICT-landschap.”.

Altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de IT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.