Als producent had je het de afgelopen jaren zwaar te verduren. De pandemie, stijgende prijzen, lange levertijden en tekorten van grondstoffen zorgden ervoor dat je alle zeilen bij moest zetten om overeind te blijven. Mede door de aanhoudende onrust in de wereld is de kans groot dat het de komende periode niet veel stabieler wordt. Toch hoef je als producent niet met angst en beven naar de toekomst te kijken. Wie zijn organisatie toekomstbestendig inricht, kan wendbaar reageren op uitdagingen.

Toekomst voor producenten

Toekomstbestendig betekent: digitaal. Digitalisering nam de afgelopen periode een enorme vlucht en wie daarin niet meegaat, haakt af. Toch blijft digitalisering voor veel organisaties een hol begrip. Ze weten globaal wat ermee bedoeld wordt, namelijk meer door een computer laten doen, maar niet hoe ze dat vorm moeten geven. En welke tools voor een optimale digitale transformatie passen bij hun organisatie en branche.

Digitale transformatie met SAP S/4HANA Cloud, public edition

Om zo efficiënt en flexibel mogelijk te werken, en voorbereid te zijn op de toekomst, is SAP S/4HANA Cloud, public edition een ideale oplossing. Deze cloudgebaseerde ERP-oplossing draagt bij aan fundamentele veranderingen in processen, bedrijfsmodellen, activiteiten en klantinteracties.

SAP S/4HANA Cloud, public edition is uitermate geschikt voor productiebedrijven. Het biedt specifieke voordelen voor deze dynamische branche, waarvan we er vijf hieronder uitlichten.

Vijf voordelen van deze cloudgebaseerde ERP-oplossing

1. Focus op best practices en duurzaamheid

De productiebranche kent specifieke bedrijfsprocessen die een ERP zo goed mogelijk moet ondersteunen. Denk aan productieprocessen om een circulaire economie te omarmen en product footprints terug te dringen. SAP S/4HANA Cloud, public edition is gebaseerd op bewezen best practices, waardoor je direct ready to run bent.

2. Maximaal wendbaar

SAP S/4HANA Cloud, public edition stelt je als productiebedrijf in staat om maximaal wendbaar te zijn. Breid eenvoudig je IT-infrastructuur uit wanneer het nodig is. Bijvoorbeeld als de EU besluit nog strengere regels door te voeren op het gebied van plastic verpakkingen. En schaal net zo makkelijk weer af als de omstandigheden daarom vragen.

3. Continue innovatie

Met SAP S/4HANA Cloud, public edition profiteer je van een clean core met alle ruimte om je eigen innovaties te ontwikkelen. Zet intelligente technologieën in, zoals artificial intelligence en bots. En integreer custom apps met je ERP via het SAP Business Technology Platform.

4. Realtime inzichten en analyses

Meten is weten. Soms moet je als productiebedrijf snel keuzes maken. Om de juiste beslissing te nemen moet je dan kunnen vertrouwen op correcte en actuele inzichten. Met SAP S/4HANA Cloud, public edition heb je altijd realtime inzicht in je bedrijfsprestaties. Dankzij de geavanceerde analysemogelijkheden herken je snel trends en patronen, pak je proactief problemen aan en maak je altijd weloverwogen en gefundeerde keuzes.

5. Betere samenwerking, optimale veiligheid

Voor iedere organisatie is samenwerking en communicatie cruciaal. Zeker ook voor producenten. SAP S/4HANA Cloud, public edition biedt gedeelde werkruimtes, realtime data-uitwisseling en samenwerkingstools. Dit verhoogt de transparantie, efficiëntie en samenwerking tussen afdelingen, teams en partners. En dankzij geavanceerde firewalls en data-encryptie technologieën is de beveiliging van je systeem altijd tiptop in orde.

Benieuwd wat SAP S/4HANA Cloud, public edition voor jouw productiebedrijf kan betekenen?

SAP S/4HANA Public Cloud voor je productiebedrijf

De enige zekerheid die je in de productiesector hebt, is dat het continu verandert. Om mee te blijven bewegen, moet je grip houden op bedrijfsprocessen, inzicht hebben in alles wat je doet en optimaal wendbaar zijn om snel te kunnen aanpassen. Maar hoe realiseer je dat?

Download de brochure