Je hebt de knoop doorgehakt: jouw organisatie gaat naar SAP S/4HANA. Er zijn meerdere manieren om die bestemming te bereiken. Een daarvan is via het allernieuwste digitale transformatieconcept SAP RISE. Maar wat is het precies? In dit blog leggen we dat voor je uit. 

Zoals je weet, komt er veel kijken bij de implementatie van een nieuw en moderner IT-systeem. Maar dat betekent niet dat het een moeilijk en stroperig proces hoeft te zijn. Om de stap naar S/4HANA soepel en probleemloos te laten verlopen, heeft SAP een nieuw concept gelanceerd: SAP RISE. Simpel gezegd is het een verzameling aan diensten en services waarmee jouw organisatie eenvoudig naar S/4HANA kan, om vervolgens het maximale uit het systeem te halen. SAP noemt het Business Transformation as a Service. En op die manier komt jouw organisatie een belangrijke stap dichter bij het bereiken van de Intelligent Enterprise.

5 componenten van RISE

Met SAP RISE presenteert SAP een compleet pakket aan optionele services om de implementatie van S/4HANA – en het optimaal werken ermee – zo makkelijk mogelijk te maken. Het RISE-concept bestaat uit vijf componenten:

  • Hosting op de SAP S/4HANA Public of Private Cloud
  • Diverse tools & services – waaronder een Readiness Check – om de daadwerkelijke migratie te realiseren, onder begeleiding van een SAP Partner
  • SAP Business Process Intelligence om je bedrijfsprocessen (opnieuw) te modelleren
  • SAP Business Technology Platform, een cloudplatform met een speeltuin aan slimme applicaties
  • SAP Business Network, met onder andere toegang tot het Ariba Network en het Asset Intelligence Network

Pay-per-use onder één contract

Je kiest zelf welke componenten van SAP RISE je afneemt. En het bijzondere is dat al deze componenten onder één contract vallen, in plaats van meerdere contracten zoals voorheen. Je betaalt daarbij alleen voor wat je gebruikt. Zo presenteert SAP een volledig en gestandaardiseerd pakket om onder begeleiding van een partner, zoals Ctac, eenvoudig over te stappen naar S/4HANA.

Ctac S/4MOVE

Je kan ervoor kiezen om geen gebruik te maken van een subscription model zoals SAP RISE, maar te gaan voor een meer klassiek licentiemodel – al dan niet in de cloud. Een mogelijke reden daarvoor kan zijn dat een dergelijk model je meer vrijheidsgraden biedt om het ERP in te passen in jouw specifieke situatie. In dat geval is SAP RISE geen optie, maar kan Ctac ondersteunen met een beproefde migratiemethode, namelijk Ctac S/4MOVE. Deze methode bestaat uit de volgende vijf stappen:

  1. Inspiratie & visie: we bekijken de huidige situatie van je organisatie en bepalen samen jouw specifieke roadmap naar S/4HANA.
  2. Voorbereiding: we stellen gezamenlijk vast in hoeverre jouw organisatie klaar is voor de volgende stap en wat er nodig is om feilloos te migreren. Daarnaast bepalen we op welke wijze deze stap voor jouw organisatie het beste te maken is: een nieuwe implementatie of een conversie van je huidige ECC-systeem.
  3. Toekomstige architectuur: we bepalen samen het optimale IT-landschap voor je organisatie, gebaseerd op een architectuur die voldoende flexibiliteit biedt om snel te kunnen anticiperen op veranderingen in de business.
  4. Implementatie: de daadwerkelijke stap naar S/4HANA. Dankzij jarenlange ervaring in de branches waarin we actief zijn, weten we precies waar we op moeten letten tijdens de implementatie of conversie.
  5. Optimalisatie: na een succesvolle implementatie of conversie bekijken we samen hoe we bedrijfsprocessen nóg efficiënter kunnen maken.

Methode vol klant- en branchekennis

De kracht van Ctac S/4MOVE zit ‘m vooral in onze klant- en branchekennis. Met bestaande klanten hebben we vaak al een jarenlange band opgebouwd. Dat betekent dat we die organisaties door en door kennen, inclusief alle haken en ogen die tijdens de implementatie van een nieuw IT-systeem kunnen optreden. Daarnaast kunnen we nieuwe klanten helpen met onze specifieke kennis van de branches Retail, Wholesale, Manufacturing, Woningcorporaties & Vastgoed en Cross Industries.

Op weg naar S/4HANA

Met SAP RISE haal je alles in huis om met behulp van een SAP Partner de stap naar S/4HANA te maken en je reis naar de Intelligent Enterprise te beginnen. Daarbij gebruikmakend van één contract en de flexibiliteit van een subscription based model, waarbij je als klant volledig wordt ontzorgd. Kies je toch voor een meer klassieke benadering, waarin je zelf de regie wilt nemen? Dan vind je in Ctac de partner om je te begeleiden en te ondersteunen op je route naar een succesvolle S/4HANA-implementatie.

Wil je meer weten over SAP RISE of Ctac S/4MOVE? Neem dan contact met ons op.