De nieuwe manier van werken vraagt om een modern ERP

18 mei 2020
ERP,
ERP,
S/4HANA
3 min leestijd

De nieuwe manier van werken vraagt om een modern ERP

18 mei 2020

Als IT- of operationeel manager ben je voortdurend op zoek naar verbetering en probeer je processen nóg beter op elkaar aan te sluiten. Een modern ERP, het fundament voor alle essentiële informatie in jouw organisatie, is daarvoor onmisbaar. S/4HANA van SAP is een van de bekendste moderne ERP-platformen in de markt. Waarom heb je dit platform nodig? En hoe kom je daarachter?

Als ik mensen spreek over ERP, hoor ik vaak: “Ik heb al een werkend systeem.” Maar dat een systeem werkt, wil niet zeggen dat het niet beter kan. Ik zie bij veel organisaties dat gegevens nog steeds verspreid zijn over meerdere systemen. En dat afdelingen die gegevens elk apart onderhouden op verschillende plaatsen.

Daarnaast zie ik vaak dat belangrijke bedrijfsinformatie en kpi’s niet volledig en eenduidig zijn. En dat rapporten nog ’s nachts op de achtergrond draaien om alle gegevens op te halen. De verzamelde gegevens in die rapporten moet je vervolgens ’s ochtends eerst nog verwerken en corrigeren voordat je de juiste inzichten in jouw stock en supply chain krijgt en tot actie kunt overgaan.

Systemen voldoen daarnaast vaak nog niet aan de vereisten van het moderne werken. We zijn de afgelopen jaren gewend geraakt aan intuïtieve, interactieve en intelligente apps en besturingssystemen. Je wilt niet zelf in allerlei lagen moeten zoeken naar relevante informatie, maar dat het systeem je zelf stuurt naar de informatie die jouw aandacht vraagt.

Maak je werk leuker en makkelijker

Een modern ERP moet je bedrijfsactiviteiten ondersteunen, en het jou en je collega’s vooral makkelijker maken om jullie werk te doen. Het fijne is: de moderne gebruikerservaring die we zo gewend zijn van apps op onze smartphone, is nu ook binnen handbereik voor je ERP. En overstappen op zo’n systeem gaat je werk ingrijpend ten goede veranderen.

Ervaar het moderne werken in het bedrijf van de toekomst

Een keuze voor een nieuw ERP maak je niet zomaar. Hoe neem je een weloverwogen beslissing? Wij geloven dat ‘doen’ de beste manier is om kennis te maken met een nieuw ERP. Daarom organiseert Ctac Business Simulation Games.

Werk samen met je collega van IT, Supply Chain of Operations en neem de leiding over een eigen fictieve onderneming. In een realistische gesimuleerde zakelijke omgeving krijg je te maken met allerlei veranderingen in de markt. Aan jou en je team de uitdaging om voorraden op peil te houden, klanten tevreden te stellen en positieve resultaten te boeken. Verkrijg realtime inzicht in je supply chain en beschik over de nodige data om snelle financiële business beslissingen te kunnen nemen.Door het spel te spelen ervaar je dat S/4HANA alles in zich heeft om het moderne werken volledig te ondersteunen.

Toekomstbestendig

Het platform is bovendien ingericht om naadloos te integreren met externe applicaties en is helemaal klaar voor Internet of Things (IoT) oplossingen. Je kunt als bedrijf dus aan de slag met allerlei intelligente toepassingen. Dit deed brouwerij Palm bijvoorbeeld met de SmartTap, een tapsysteem met slimme sensoren.

Deel deze pagina

Altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de IT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.