Integratie

Integreer jouw losse applicaties of verschillende cloud omgevingen. Zo maak je informatie altijd beschikbaar en efficiënt werken eenvoudiger.

Frederick Souhoka

Integratie architect

Zorg voor een probleemloze uitwisseling van informatie tussen verschillende systemen

Stel je medewerkers in staat efficiënter te werken doordat alle informatie binnen handbereik is

Vertrouw op de kennis van ervaren Ctac-architecten en integratiespecialisten

Integratie: alle informatie op het juiste moment en op de juiste plaats beschikbaar

In de meeste organisaties bestaan IT-landschappen uit een verzameling van losse applicaties. En soms ook uit diverse cloudomgevingen. Dat maakt het delen en inzichtelijk maken van informatie behoorlijk complex. Een gedegen integratieplatform is daarom van cruciaal belang voor je organisatie. Niet alleen om de uitwisseling van gegevens tussen de applicaties of clouds in goede banen te leiden, maar ook om te zorgen dat informatie op het juiste moment op de juiste plaats binnen jouw organisatie beschikbaar is.

Passend integratieplatform

Ctac kan jouw organisatie helpen om een passend en modern integratieplatform op te zetten. Om optimaal advies te kunnen geven, bespreken wij eerst je wensen en ambities en brengen wij het IT-landschap van jouw organisatie in beeld. Vervolgens kunnen onze architecten en ervaren integratiespecialisten het platform met behulp van onze best practices opzetten en inrichten. Daarbij maken we onder andere gebruik van de producten van onze partners SAP en Boomi.

Cloudintegratie cruciaal voor efficiënt werken

Ook wanneer jouw organisatie verschillende cloudomgevingen gebruikt, moet informatie probleemloos tussen de verschillende omgevingen heen-en-weer bewegen. Misschien wil je ook systemen koppelen die nog niet in de cloud staan. Door te zorgen dat jouw systemen dezelfde taal spreken, creëer je een robuuste infrastructuur die het fundament vormt onder jouw bedrijfsvoering.

Integratie van data, applicaties, processen en security in de cloud

Voor de integratie van meerdere clouds hebben we verschillende integratielagen gedefinieerd.

  • Data-integratie: je moet kunnen vertrouwen op de data in jouw systemen. Daarom is het zaak dat data betrouwbaar en consistent is, waar die gegevens zich ook bevinden.
  • Applicatie-integratie: je werkt nóg efficiënter als alle applicaties naadloos integreren met jouw cloudlandschap en probleemloos informatie ophalen uit en wegschrijven naar jouw online systemen.
  • Procesintegratie: bij jouw bedrijfsprocessen zijn vaak meerdere systemen betrokken. Een optimale gebruikerservaring vraagt dan ook om naadloos samenwerkende systemen en procesregie ‘over’ de systemen heen.
  • Security-integratie: jouw data moet veilig zijn. Dat betekent dat je jouw systeemlandschap moet behoeden voor allerlei kleine en grote bedreigingen. Dat varieert van identity management om oneigenlijk gebruik van systemen te voorkomen tot het beschermen van je systemen tegen virussen en hackers.

(Cloud)integratie: toegevoegde waarde voor je organisatie

Ctac kent de valkuilen van (cloud)integratie. En we weten hoe we deze moeten vermijden. Het uiteindelijke doel is dat jouw data, applicaties en processen optimaal zijn geïntegreerd en dat jouw organisatie wendbaar blijft en in controle is. Dit zorgt ervoor dat integratie geen struikelblok is, maar juist toegevoegde waarde voor je organisatie levert.

Ook ná het implementatietraject kun je bij Ctac terecht. Wij bieden verschillende diensten en oplossingen waarmee wij jouw integratieprocessen kunnen bewaken en beheren. De integratie van applicaties en cloudomgevingen moet jouw organisatie sterker en beter maken. Dat vraagt om een gedegen aanpak. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor integratie binnen jouw organisatie? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de IT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.