Avebe
Avebe haalt alles uit aardappelen én SAP dankzij betrouwbaar beheer van Ctac

Aardappelen zijn niet alleen lekker, ze zitten ook boordevol nuttige grondstoffen. Dat weet Royal Avebe als geen ander. Met behulp van SAP systemen haalt Avebe alles uit de aardappel wat erin zit. Ctac ondersteunt daarbij met hosting en technisch beheer van het SAP landschap.

De uitdaging: Vrij van beheerzorgen

De belangrijkste administratieve bedrijfsprocessen van Avebe draaien op SAP ECC. Het is dus van groot belang dat SAP het nooit laat afweten. Daarvoor zijn goede hosting en technisch beheer van het SAP landschap onmisbaar. Gijs Bleeker, directeur ICT bij Avebe, en Tom Wassink, Manager Functional Application Support, leggen uit hoe Ctac hen daarbij helpt.

Bleeker: “Tot 2011 verzorgde een andere partij onze hosting en het technisch beheer van SAP. Maar daar voelden we ons een nummertje en kregen we niet de service die we verlangden. Bovendien wilden we flexibelere kosten die zich aanpassen aan ons gebruik. Op het gebied van hosting en technisch applicatiebeheer willen we volledig vrij van zorgen zijn.” 

Nog drie jaar extra

Ondanks dat Avebe en Ctac al tien jaar samenwerken, zit er volgens Bleeker nog meer in het vat: “We hebben niet voor niets onlangs ons contract met drie jaar verlengd. We hebben er vertrouwen in dat we met Ctac de bedrijfsontwikkeling die we voor ogen hebben, kunnen realiseren.”

Avebe is een coöperatie van zetmeelaardappeltelers. Met behulp van innovatieve technieken haalt het bedrijf zo veel mogelijk bruikbare stoffen uit de aardappelen, zoals zetmeel en eiwitten. Deze ingrediënten worden gebruikt voor voeding, diervoeding en industriële toepassingen zoals papier, textiel en kleefstoffen. Om die processen in goede banen te leiden, vertrouwt Avebe op SAP.

MIS GEEN ENKELE CTAC UPDATE

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief