Expertise

SAP ECC

Haal meer uit je SAP ECC omgeving of migreer naar opvolger SAP S/4HANA .
Aart van der Wilt

SAP project adviseur

Neem contact op

Eenvoudig overstappen van SAP ECC naar SAP S/4HANA

Haal meer uit je bestaande omgeving

Advies over jouw SAP toekomstpad

Wat is SAP ECC?

SAP ERP Central Component (SAP ECC), gelanceerd in 2005, is de voorganger van SAP S/4HANA en is een on-premise ERP oplossing dat in de volksmond ook wel SAP ERP wordt genoemd. SAP ECC integreert informatie vanuit het ene deel van uw bedrijf met alle andere onderdelen. Wijzigt er iets in de verkopen dan werkt SAP ECC dit bij in alle andere relevante bedrijfsonderdelen, zoals de voorraad.

SAP ECC heeft door de jaren heen verschillende enhancements gehad. Echter is sinds de komst van opvolger SAP S/4HANA de ontwikkeling op SAP ECC stop gezet. Een overstap naar SAP S/4HANA ligt dan ook mettertijd voor de hand.

Een roadmap naar SAP S/4HANA

Staat een overstap naar SAP S/4HANA nog niet op de roadmap? Dan is het belangrijk om te weten dat SAP op dit moment enkel nog noodzakelijke updates op SAP ECC uitvoert. Daarnaast stopt de volledige ondersteuning en support na 2025. Het is daarom verstandig om alvast na te denken over een geleidelijke overgang naar SAP S/4HANA. Je organisatie verdient immers een eigen bouwplan, waarbij rekening wordt gehouden met de strategische doelen, de huidige IT-architectuur, klanten en het ecosysteem waarbinnen je acteert. Wij helpen daar graag bij.

Voordelen van SAP S/4HANA t.o.v. SAP ECC

  • Gebruiksvriendelijke userinterface (SAP Fiori)
  • Realtime embedded analytics
  • Standaard integratiecomponenten
  • Uitzondering gestuurd werken
  • Lagere IT-kosten, betere stabiliteit en minder verstoringen. Traditionele ERP issues zoals batch latency en handmatige processen zijn nu verleden tijd

Simplificaties SAP ECC en overstap naar SAP S/4HANA

Een keuze voor S/4HANA betekent een keuze voor procesoptimalisatie, innovatie, hogere klanttevredenheid en meer gebruikersgemak. Als SAP Platinum Partner helpt Ctac u graag bij een succesvolle implementatie van SAP S/4HANA. Wilt u SAP ECC doorontwikkelen of simplificaties dooroveren? Dan adviseren wij u om dit in lijn te doen met de toekomst. Dit voorkomt dubbel werk en dat u wijzigingen later alsnog moet oplossen. Hier kunnen wij u bij helpen.

Meer uit je SAP ECC omgeving halen of migreren naar opvolger SAP S/4HANA?

Neem contact op met Ctac voor meer informatie of een demonstratie.