Expertise

Data Analytics

Met analytics is de gehele organisatie in staat om datagedreven te werken.
Verbeter je datakwaliteit en-structuur
Werk met één bron van waarheid
Krijg meer controle over je assets
Mark Baelemans

New Business Manager

Neem contact op

In de huidige markt sta je voor verschillende uitdagingen, en analytics is jouw bondgenoot om de concurrentie voor te blijven. Vroeger was data-analytics complex, maar nu is het naadloos geïntegreerd in software-oplossingen, en toegankelijk voor de hele organisatie. Medewerkers kunnen nu zelf data analyseren, rapportages maken en onderbouwde beslissingen nemen. Kortom, met analytics is de gehele organisatie in staat om datagedreven te werken.

Maar toch kan het nogal ingewikkeld worden. Bij Ctac werken we elke dag aan verschillende architectuur-vraagstukken, adviseren we je over analytics tools en ondersteunen je bij dataverzameling. Zo zorgen we ervoor dat jij meer grip hebt op je gegevens.

Analytics: méér dan inzichten

Het verkrijgen van up-to-date inzichten is tegenwoordig niet meer een nice to have maar een must have. En cruciaal voor het nemen van effectieve beslissingen. Wil jij nieuwe kansen signaleren en beter inspelen op klantwensen? Zorg er dan voor dat analytics een integraal onderdeel vormt van jouw bedrijfsprocessen.

Bij Ctac vinden we dat de combinatie van Embedded Analytics, Data Warehousing, Predictive Analytics en Data Engineering, cruciaal is om goede analyses en rapportages te maken. Wij benaderen analytics dan ook op een holistische manier.

Embedded Analytics

Geïntegreerde functies

Embedded Analytics, de naam zegt het al. De gegevens zijn ingebed in de software. Het is dus mogelijk om je gegevens in realtime te analyseren. Het is de meest pure vorm van rapporteren met het principe: what you see, is what you get. Veel bedrijven gebruiken Embedded Analytics, vooral bij S/4HANA-implementaties, waar het standaard in de software zit. Hiermee kunnen je gegevens analyseren en rapporten maken om betere beslissingen te nemen.

Data Warehousing

De kracht van besluitvorming

Data Warehousing voorziet in een gestructureerde opslagplaats voor verwerkte gegevens, waardoor snelle en efficiënte toegang mogelijk is. Tegenwoordig gaat dit via de cloud. Het belangrijkste voordeel van cloud-based analytics is kostenbesparing, schaalbaarheid en toegankelijkheid. Want met cloud-based analytics kun je eenvoudig data ophalen uit datalakes, eindeloos combineren met datasets en informatie presenteren op verschillende apparaten.

We trainen medewerkers in de nieuwste analytics tools, zoals Datawarehouse Cloud en SAP Analytics Cloud, en delen onze ervaring. Werk je met Microsoft Azure en Power BI? Geen probleem, wij kunnen je helpen op basis van de template-methode.

Belangrijke tools in Data Warehousing
• SAP Datasphere: snel en eenvoudig toegang tot vertrouwde gegevens voor zelfverzekerde besluitvorming.
• SAP Analytics Cloud: benut de kracht van data voor kwalitatieve besluitvorming.
• Microsoft Power BI: transformeert data in rijke analyses en visuele rapportages, waardoor beslissers relevante informatie krijgen.

Predictive Analytics

De juiste voorspelling

Voorspellen is al een beproefde methode binnen het bedrijfsleven, maar heeft door de jaren heen een ware evolutiesprong doorgemaakt. De techniek kan complexe gegevens verwerken, en dat brengt nieuwe inzichten met zich mee. Zet data om naar inzichten én neem slimmere beslissingen die jouw organisatie verder brengen.

Reporting

Versterkt je positie

Reporting voegt waarde toe door het genereren van inzichtelijke analyses en visuele rapporten. Deze geïntegreerde aanpak bevordert datagedreven besluitvorming, verbetert operationele efficiëntie en ondersteunt strategische planning, wat uiteindelijk de concurrentiepositie van je bedrijf versterkt.

Data Engineering

Een goede structuur

Bedrijven willen steeds meer beslissingen baseren op data. Daarom is het belangrijk om een goede structuur te hebben voor het verzamelen en analyseren van data. Omdat elke organisatie uniek is, is het van essentieel belang om aandacht te besteden aan hoe gegevens worden samengevoegd, welke mogelijkheden beschikbaar zijn, en welke innovatieve benaderingen kunnen worden toegepast.

Of je nu eenvoudige analyses wilt doen, gegevens wilt opslaan op een centrale locatie, of complexe Data Engineering nodig hebt, wij helpen jou verder. We gebruiken best practices en beoordelen met behulp van SAP-richtlijnen, hoe volwassen jouw data-analyseomgeving is.

Met Ctac staat jouw succes voorop

Samen zorgen we ervoor dat data-analyse de drijvende kracht wordt in jouw organisatie. Bij Ctac maken we de vertaalslag van jouw ambitie naar een doordachte strategie. Met onze eindeloze nieuwsgierigheid, begrijpen we als geen ander hoe jij je organisatie vormgeeft. Dat inzicht zetten we om naar een procesinrichting en toekomstbestendige tooling, volledig afgestemd op jouw behoefte. Samenwerken met Ctac betekent kiezen voor een partner die kijkt naar wat écht past bij jouw organisatie. Zo stellen wij jouw succes voorop.

Benieuwd wat Data Analytics voor jouw organisatie kan betekenen?

Samen zorgen we ervoor dat data-analyse de drijvende kracht wordt in jouw organisatie. Neem contact op met onze experts.