Data & Analytics

Augmented Analytics

Een benadering van data-analyse die gebruikmaakt van o.a. Machine Learning en AI om analyseprocessen te automatiseren.
Danny Pieters

Data Specialist

Neem contact op

Augmented Analytics: de kracht zit in de Mix

Tegenwoordig produceren we op allerlei manieren enorme bergen data. Of het nu afkomstig is van sensoren via Edge, Portalsystemen en/of bedrijfsapplicaties of data via derden partijen middels API’s; één ding weten we zeker: Data groeit flink, is overal voorhanden en het is van waarde voor je organisatie. Echter de vraag is hoe haal de waarde uit deze data om er je voordeel mee te doen?

Met de juiste vragen naar Data Driven

Voor je met Augmented Analytics aan de slag gaat, is een scherpe formulering van de businesscase een vereiste. De businesscase moet waarde creëren, zoals bijvoorbeeld het beïnvloeden van klantgedrag om zo vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Of door het verbeteren van het assortiment met als doel het verhogen van je rendement.

Na het vaststellen van de business case kijken wij samen met de stakeholders, zoals management en business analisten, naar bestaande data en voegen we indien mogelijk en noodzakelijk nog extra data aan toe. Daarna bepalen we welke algoritmen we kunnen gebruiken en gaan deze trainen met de data (Machine Learning). We analyseren deze resultaten om ze vervolgens weer te gebruiken en te integreren in SAP. Op voorwaarde dat de kwaliteit goed genoeg is. Dit is een proces dat iteratief wordt uitgevoerd. Op deze manier gaat jouw organisatie stap voor stap steeds meer data driven werken.

Augmented Analytics: Hoe?

Met Augmented Analytics combineren we vier zaken: Data, Machine Learning, Analytics en Procesintegratie. Door deze mix op een intelligente manier continue in te zetten, is een organisatie veel beter in staat om zelf te voorspellen en om eerder in te grijpen in de businessprocessen. Hiervoor hoef je geen Data Scientist in dienst te hebben.

Nieuwe inzichten door Augmented Analytics

Om niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden hebben wij een Framework ontwikkeld. Hierin maken we gebruik van een agile werkwijze die ontwikkeld is vanuit onze ervaring en vanuit een integrale benadering van SAP applicaties: SAP HANA, SAP Analytics Cloud en Data Intelligence voor opslag van data, integratie met bronsystemen, Python libraries, Workflow en Analytics tools.

Voorspel wat jouw klant wil

Klanten zijn kritischer en veeleisender geworden. Hoe speel je daar als retailer of wholesaler op in? Vraag een gratis gesprek aan

ctac-next-oliver-it-maturity-scan-audit-erp-wms-integrations

Mogelijkheden op het gebied van Data & Analytics

Embedded Analytics

Embedded Analytics is de meest pure manier van rapportage. What you see, is what you get!

Embedded Analytics

Self service Analytics

Kennis, Data Blending & Storylines is dé succesformule om van de verzamelde data waardevolle informatie te maken.

Self Service Analytics

Data Engineering & Architectuur

Analytics is hot! Er wordt door organisaties steeds meer gebruik gemaakt van Analytics en daarom staat het ook steeds hoger op de agenda.

Data Engineering & Architectuur

Augmented Analytics

Een benadering van data-analyse die gebruikmaakt van o.a. Machine Learning en AI om analyseprocessen te automatiseren.

Augmented Analytics

Lees hier verder over Data & Analytics

Meer blog