Sumitomo
Business users Sumitomo profiteren van toegankelijke, overzichtelijke data

Chemieconcern Sumitomo Chemical Europe beschikt over grote hoeveelheden bedrijfsdata. Maar hoe zorg je dat business users daar zelfstandig waardevolle informatie uit kunnen halen? Samen met Ctac implementeerde Sumitomo SAP BW/4HANA en SAP Analytics Cloud (SAC) om data toegankelijker te maken en medewerkers meer overzicht te bieden.

De oplossing: gestroomlijnde, efficiënte dataprocessen

Sumitomo en Ctac lanceerden samen het Bright Windows project, met als doel beter zicht te krijgen op bedrijfsdata. Het project wordt in drie fases gerealiseerd. Eerst bij Sales, daarna bij Finance en vervolgens bij Logistics. Op het moment van schrijven is de eerste fase afgerond.

Als onderdeel van het traject implementeert Ctac het data warehouse SAP BW/4HANA en SAP Analytics Cloud voor analyse en business intelligence. De oplossingen draaien op de Amazon Web Services (AWS) clouddienst. Ctac verzorgt het functionele en technische beheer van de applicaties die op AWS draaien.

“Dankzij deze tools kunnen medewerkers zelfstandig waarde halen uit data, zonder de hulp van IT”, aldus Sumitomo. “We verwachten dat we met BW/4HANA en SAP Analytics Cloud onze dataprocessen stroomlijnen en dat we data op een efficiëntere manier analyseren. Daarnaast worden onze processen kostenefficiënter, doordat we betalen op basis van wat we daadwerkelijk gebruiken in plaats van in licentiebundels.”

“We zoeken samen naar oplossingen en stoppen pas als we allebei tevreden zijn.”

Senior IT Manager bij Sumitomo Chemical Europe

Samenwerken als gelijken

Sumitomo dicht het succes van de vijftienjarige samenwerking met Ctac toe aan open communicatie. “We zoeken samen naar oplossingen en stoppen pas als we allebei tevreden zijn. Daarbij is Ctac niet bang om af en toe tegen ons in te gaan en ons te overtuigen van een beter passende oplossing. Die constructieve insteek maakt onze samenwerking gelijkwaardig en succesvol.”

“Ctac heeft inmiddels uitvoerige kennis van onze projecten, processen, behoeften en gebruikers. Ze dragen die kennis intern goed over, dat verzekert ons van continuïteit.”

Internationaal uitbreiden

Omdat het Bright Windows project nu al duidelijk meerwaarde biedt voor Sumitomo Chemical Europe, kan het zomaar internationaal een vervolg krijgen. “We denken aan een versnelde uitrol binnen andere Europese entiteiten van Sumitomo. Daarnaast hopen we dat het dataproject bijdraagt aan het verbeteren van de werkprocessen tussen Europa en ons hoofdkwartier in Japan. Wanneer dit project zich blijft bewijzen en we data daadwerkelijk effectiever gebruiken, hopen we dat we het in de hele Sumitomo-groep gaan adopteren.”

DOWNLOAD KLANTVERHAAL ALS PDF
Sumitomo Chemical Europe maakt deel uit van de Sumitomo-groep met meer dan 160 bedrijven die wereldwijd actief zijn in onder meer chemicaliën, petrochemie en kunststoffen. Sumitomo Chemical Europe verzorgt de commerciële en logistieke activiteiten van het bedrijf voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

MIS GEEN ENKELE CTAC UPDATE

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief