Carlisle
Goede relatie tussen CARLISLE CM Europe en Ctac als basis voor een razendsnelle SAP-implementatie

Carlisle is specialist in duurzame EPDM-daksystemen en EPDM/Butyl-luchtdichtingen. Met vijf gerenommeerde merken, waaronder RESITRIX®, HERTALAN® en HARDCAST®, stellen ze onder andere dakdekkers, aannemers, architecten en gebouweigenaar in staat om volledig water- en luchtdichtende bouwoplossingen te realiseren. Carlisle bestaat uit meerdere Europese vestigingen waar ze gebruikmaken van verschillende verouderde ERP-systemen.

“We wilden binnen onze groep al een tijdje investeren in een nieuw ERP-systeem”, vertelt Jan Boerkamp, Managing Director en voormalig IT-verantwoordelijke binnen de Europese groep. “Als groep bedrijven is het noodzakelijk om op één platform te werken om de juiste managementinformatie te genereren en deze met elkaar te kunnen vergelijken. Maar met de diversiteit in producten, een integratie van de verschillende bedrijven en de focus op groei schoven we de beslissing naar voren.”

Het resultaat: We zijn nu één team

Boerkamp is trots op hoe zijn collega’s omgingen met alle veranderingen. “Tijdens het implementatieproces werkte ons team heel goed samen. De key users per afdeling overlegden iedere dag samen met Ctac over het gebruik van het nieuwe systeem. Zo ontstond er onder mijn collega’s meer toenadering en begrip voor elkaar, omdat de verschillende afdelingen in aanraking kwamen met elkaars werk. Het was daardoor echt óns project waarbij we hulp kregen van de consultants van Ctac. We zijn nu één team, maar onze organisatie straalt nu ook meer uniformiteit uit. En daarmee ook meer professionaliteit”, aldus Boerkamp.

“Je moet mensen meenemen in een verandering en dat snappen ze bij Ctac als geen ander.”

Jan Boerkamp, Managing Director bij Carlisle

Van drama naar feestje vieren

Na de implementatie is Ctac betrokken gebleven bij Carlisle om het ERP-systeem te beheren. Boerkamp: “Voor het succes van zo’n project is het cruciaal dat het meer is dan alleen een technisch trucje. Je moet mensen meenemen in een verandering en dat snappen ze bij Ctac als geen ander. Als we na de implementatie nog hulp nodig hadden, dan waren ze er om ons te ondersteunen.” Hij kijkt terug op een geslaagde missie: “We hadden eigenlijk verwacht dat de implementatie van een nieuw ERP-systeem een drama zou zijn. En het ging natuurlijk ook met vallen en opstaan, maar het resultaat is fantastisch. Het was een heel bijzonder traject, het was bijna een feestje. Dat hebben we samen met Ctac ook zeker gevierd!”

CARLISLE Construction Materials Europe (Carlisle) is een specialist in het lucht- en waterdicht maken van de gebouwschil. Het bedrijf mag zich de Europees marktleider op het gebied van duurzame EPDM water- en luchtdichte oplossingen noemen. Door een gecrashte server zat de Nederlandse locatie in Kampen opeens zonder ERP-systeem. Ctac hielp Carlisle in een recordtempo met een SAP-implementatie.

MIS GEEN ENKELE CTAC UPDATE

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief