Expertise

ETIM Extensie inriver PIM

Voorkom de kans op fouten bij het handmatig invoeren van product gegevens. Met de ETIM extensie kun je automatisch product classificaties importeren naar het PIM systeem van inriver.
Inriver Platinum Partner
Danny Pieters

Data Specialist

Neem contact op

Met de Ctac ETIM-productclassificatie-extensie kunnen organisaties hun technische productgegevens volledig beschrijven in de industriestandaard ETIM-classificatie-indeling. Door de ETIM-standaard te gebruiken, zijn bouwbedrijven en groothandelaren bijvoorbeeld verzekerd van het kunnen uitwisselen van gegevens in de hele keten.

De Ctac ETIM extensie voor inriver PIM maakt het mogelijk om technische en commerciële kenmerken van een product op een eenvoudige manier vast te leggen. Door een ETIM-klasse toe te kennen aan een product, genereert de extensie automatisch een template volgens de features van ETIM. Met behulp van bestaande of zelf toegekende synoniemen vinden uw gebruikers snel de juiste klasse.

Ondersteuning van ieder taalpakket

Ieder template bevat invoervelden die volledig overeenkomen met de features van de betreffende klasse. Features worden in PIM als CVL-velden weergegeven, waardoor u geen ongeldige waarden kunt toekennen. De extensie ondersteunt alle taalpakketten van ETIM. Daardoor is onderhoud en publicatie van data in iedere beschikbare taal mogelijk.

Statische en dynamisch variant

De extensie van Ctac kent een statische en een dynamische variant. De statische variant is een versie die niet automatisch geactualiseerd wordt. De dynamische variant verwerkt automatisch updates van ETIM, waardoor u erop kunt vertrouwen dat productclassificaties altijd actueel zijn. Wijzigingen door updates worden automatisch verwerkt, gerapporteerd en gesignaleerd per product. U krijgt direct inzicht in nieuwe features of aanvullende waarden en kunt ze meteen verwerken.

ETIM-extensie voor Excel

Gebruikt uw organisatie Microsoft Excel om productdata in bulk te onderhouden? Ctac levert ook een extensie voor het importeren en exporteren van ETIM-gegevens. Zo genereert u snel en eenvoudig een Excel werkboek, met daarin een werkblad met producten en bijbehorende features per ETIM-klasse. De extensie neemt lijstwaarden automatisch over, waardoor u geen ongeldige waarden in Excel kunt kiezen. Na het importeren van het verrijkte Excel-werkboek zijn producten direct bijgewerkt in inriver PIM. Bovendien kunt u met de Excel-extensie ook data exporteren om afnemers te voorzien van productdata. De output is volledig te configureren. Maken uw afnemers gebruik van een datapool? Dan publiceert u productdata mét een ETIM-classificatie binnen een handomdraai met de Ctac BMEcat Connector. De connector integreert naadloos met inriver PIM en communiceert met iedere datapool die het BMEcatformaat ondersteunt.

Bereid jouw organisatie voor op het Digital Product Passport (DPP)

Je productinformatie transparant en toegankelijk voor iedereen. Het digitale productpaspoort komt eraan, ook voor jouw organisatie. Dat biedt jou een kans. Als je op tijd de juiste voorbereidende maatregelen neemt, kan je een aanzienlijk concurrentievoordeel behalen. Een volledig transparant en aantoonbaar milieuvriendelijk product biedt bovendien meerwaarde voor jouw klanten. Hoe grijp jij deze kans?

Kennis van ETIM en PIM

Ctac heeft veel ervaring met integraties van inriver PIM. Onze unieke ETIM-extensie is onderscheiden met een Marketplace award van inriver. Met deze oplossing bieden we organisaties een compleet platform voor productinformatiebeheer.

In deze productvideo leggen we je uit hoe de ETIM extensie werkt met het PIM systeem van inriver.

Meer lezen over data & inriver?

Meer blog