Expertise

Inriver PIM

Product Informatie Management. Het aantal digitale verkoopkanalen neemt fors toe. Hoe zorg je dat het complete aankoopproces gestroomlijnd is?
Yentl Bosma

PIM en DAM adviseur

Neem contact op

In een snel veranderende zakelijke omgeving, staan organisaties vaak voor complexe uitdagingen op het gebied van datamanagement en productinformatie. Vooral bedrijven die meerdere merken onder hun hoede hebben en afhankelijk zijn van uiteenlopende systemen, kunnen geconfronteerd worden met datafragmentatie en inefficiëntie. Het beheren van productinformatie wordt hierdoor een obstakel, met inconsistentie en gemiste verkoopkansen tot gevolg. Door te investeren in een Product Information Management (PIM) systeem, bied je deze uitdagingen het hoofd en stroomlijn je jouw product datamanagement.

Inriver roept Ctac uit tot EMEA-partner van het jaar

Danny Pieters, Business Unit Manager Data bij Ctac: We zijn zeer verheugd om deze prijs in ontvangst te nemen als erkenning voor onze samenwerking en expertise. We waarderen onze prettige samenwerking met inriver en het feit dat inriver ons benoemt tot een van hun strategische partners, waardoor we kunnen samenwerken aan continue verbeteringen, zodat we de ambities van onze klanten kunnen realiseren.

Bekijk het hele artikel

PIM verbindt business en IT

Met een solide inrichting van je datastructuur en processen wordt data beschikbaar voor de juiste persoon, op het juiste moment, en in de juiste context en vorm.  Vertrouwen op consistente en kwalitatief hoge productdata kan alleen met een goed PIM-systeem.

Centraliseer, verrijk en verspreid

De digitale wereld verandert in een ongekend tempo. Wil je flexibel inspelen op veranderende marktomstandigheden, dan maak je gebruik van de veelzijdige tools inriver en Bynder. Deze PIM- en DAM-systemen bieden een gestructureerde omgeving waarin je al je productinformatie en assets beheert. Het ondersteunt bij het stroomlijnen van je data-invoer, -bewerkingen, en -publicatieprocessen. Zo krijg je meer grip op je data.

Verbeter je concurrentiepositie

Je product op de online markt brengen is vaak een tijdrovend proces. Wil jij je digital shelf up-to-date en transparant houden? Met inriver verzamel en beheer je alle productinformatie op één centrale locatie. Denk aan productkenmerken, specificaties, afbeeldingen en prijzen. Beide systemen maken het mogelijk om gegevens eenvoudig uit verschillende bestanden en in bulk te importeren en exporteren. Daarnaast distribueer je snel en eenvoudig jouw productgegevens naar verschillende online-kanalen als Amazon en Bol. Zo verkort jij je time-to-market en vergroot je je competitieve voorsprong.

Meer transparantie

De manier waarop we zaken doen verandert. En dat niet alleen door wet- en regelgeving. Ook consumenten en andere stakeholders stellen steeds hogere eisen aan je producten. Het is dus van belang om je productinformatie goed op orde te hebben. Inriver biedt de nodige helderheid en transparantie om je gegevens goed te beheren. Dankzij de Ctac-extensies voor ETIM en GS1, is het eenvoudig om de verschillende classificatiestandaarden te beheren. Inriver is de brug tussen jouw organisatie en je klanten, waardoor je snel en betrouwbaar de benodigde gegevens kunt verstrekken.

Bereid jouw organisatie voor op het Digital Product Passport (DPP)

Je productinformatie transparant en toegankelijk voor iedereen. Het digitale productpaspoort komt eraan, ook voor jouw organisatie. Dat biedt jou een kans. Als je op tijd de juiste voorbereidende maatregelen neemt, kan je een aanzienlijk concurrentievoordeel behalen. Een volledig transparant en aantoonbaar milieuvriendelijk product biedt bovendien meerwaarde voor jouw klanten. Hoe grijp jij deze kans?

Met Ctac staat jouw succes voorop

Kortom, zowel inriver als Bynder zijn onmisbare tools voor elk bedrijf. Ze dragen bij aan efficiëntie, merkconsistentie, snellere productlanceringen, personalisatie en data-gedreven besluitvorming, wat essentieel is in de competitieve bedrijfsomgeving. Wil je hier meer over weten of ben je benieuwd wat Ctac voor jouw bedrijf kan betekenen?

Neem contact op met onze experts.

Yentl Bosma

PIM en DAM adviseur