Expertise

Ctac Private Cloud

Beschik over een krachtige, veilige basis voor jouw cloudinfrastructuur en applicaties in de private cloud van Ctac.
Ron Janssen

Cloud en Modern Workplace adviseur

Neem contact op

Voordelen van de Ctac Private Cloud

Jouw applicaties zijn altijd beschikbaar, dankzij een twin datacenter architectuur

Net zo makkelijk op- en afschalen als in een public cloud

Voldoe aan alle eisen omtrent beveiliging en calamiteiten

Ctac Private Cloud

Maximale controle over jouw cloudinfrastructuur en applicaties

De Ctac Private Cloud is een veilige, moderne en altijd beschikbare cloudomgeving. Daarmee beschikt jouw organisatie over een krachtige en schaalbare basis voor jouw complete IT-landschap.

Voordelen Ctac Private Cloud:

Makkelijk op- en afschalen

Ctac beschikt over vijf datacenterlocaties in de regio Amsterdam. Van daaruit leveren we volledig gevirtualiseerde infrastructuurcapaciteit. Je betaalt alleen naar gebruik, dus op- en afschalen van benodigde compute en storage capaciteit is net zo makkelijk als in de public cloud. Ctac levert vanuit haar private cloud capaciteit op Intel-platformen en op het IBM Power-platform. Dat geeft je keuze uit verschillende SLA KPI-levels en veel vrijheid om applicaties te laten landen.

Redundante glasvezelverbinding

Twee van de vijf locaties zorgen voor de verbindingen naar jouw bedrijfsnetwerk (Points of Presence). In de andere drie datacenters zijn onze eigen servers, storage en back-upfaciliteiten geïnstalleerd. Alle datacenterlocaties zijn onderling verbonden via een redundant uitgevoerde glasvezelverbinding, zodat je altijd toegang hebt tot je applicaties.

Voldoe aan eisen beveiliging, redundantie en calamiteiten

De datacenters voldoen aan alle eisen op het gebied van beveiliging, redundantie en calamiteiten. Daarnaast liggen ze dicht bij elkaar. Daardoor kunnen we synchrone datareplicatie bieden waarbij we in geval van een calamiteit snel kunnen overschakelen naar een ander datacenter. Op die manier blijven jouw applicaties functioneren, zonder verlies van data en met slechts minimale downtime. Ctac is mede dankzij de architectuur van haar private cloud benoemd tot SAP Excellent hosting partner.

Specialisatie in SAP applicaties

De Ctac Private Cloud biedt capaciteit voor al jouw applicaties. We zijn met name gespecialiseerd in infrastructuren voor SAP applicaties, met een keuze uit de Intel-Windows lijn of IBM Power platform met bijvoorbeeld Linux als OS. Voor SAP HANA systemen en voor S/4HANA bieden we ons HANA TDI platform aan. Dat hebben we gebouwd op IBM power in-memory technologie met uitstekende performancekenmerken en enorme schaalbaarheid. Het op- en afschalen van capaciteit kan granulair in kleine (memory) stapjes.

ExpressRoute naar Azure

Vanuit onze Ctac Private Cloud kunnen we via een ExpressRoute verbinding koppelen met Microsoft Azure. Zo heb je de flexibiliteit om applicaties in de cloud te plaatsen waar je de meeste voordelen kunt behalen. Wil je jouw cloudinfrastructuur en applicaties volledig afschermen van de buitenwereld?

Ctac helpt je daar graag bij door het implementeren van een passende infrastructuur in onze private cloud. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op