Je hebt vast wel eens gehoord van Amazon Web Services (AWS). Hét cloudplatform van Amazon. Het biedt jouw bedrijf toegang tot een supersnelle en flexibele IT-omgeving. En dat ook nog eens tegen lage kosten (je bent Nederlander, of niet). Daarom, 5x need-to-know over AWS.

Met een omzet van zo’n slordige 470 miljard dollar (in 2021) en 1,3 miljoen werknemers (in 2020) is Amazon één van de grootste bedrijven ter wereld. Het zal je daarom niet verbazen dat Amazons cloudplatform een ongekende omvang en rekenkracht heeft. En dat heeft zo zijn voordelen.

1. AWS = veel van alles

Oké, we dare you. Bedenk maar iets, en AWS biedt het aan. Van infrastructuurtechnologieën zoals rekenkracht, opslag en databases, tot opkomende technologieën, zoals machine learning, kunstmatige intelligentie, data-analyses en Internet of Things. AWS heeft en is veel van alles. Met superveel services en functies. Dat maakt dat je snel, gemakkelijk en kosteneffectief bestaande applicaties naar de cloud kunt verhuizen én bijna alles kunt bouwen wat je maar kunt bedenken.

2. AWS voldoet aan beveiligingseisen voor ‘t leger

Als je zo groot bent, dan is veiligheid wel een dingetje. Daar heeft Amazon dan ook voor gezorgd. De kerninfrastructuur van AWS voldoet aan beveiligingseisen voor het leger, wereldwijde banken en andere hooggevoelige organisaties. Tel daarbij op: 230 beveiligings-, compliance- en governanceservices en -functies. 98 beveiligingsstandaarden en nalevingscertificeringen, 117 AWS-services met de mogelijkheid om klantgegevens versleuteld op te slaan.

3. AWS loves innoveren

Bij AWS werken behoorlijk wat tech-lovers. En wat is er nou leuker dan experimenteren met nieuwe technieken? Nou, dat vinden zij dus ook. Zo bouwden de techneuten van AWS SageMaker. Een volledig beheerde machine learning-service die alledaagse ontwikkelaars en wetenschappers in staat stelt om machine learning te gebruiken, zonder dat ze daar enige eerdere ervaring voor nodig hebben. Op die manier rolden er nog veel meer geslaagde innovaties uit de experimenteerkoker van AWS. En dankzij de innovatiegretigheid van AWS maakt dat ook de gebruikers van AWS gemakkelijker kunnen innoveren.

4. AWS bestaat meer dan zestien jaar

Als je denkt dat AWS the new kid in town is, dan heb je het mis. AWS bestaat al meer dan zestien jaar. Dus, uit de kinderziektes. En voor een cloudplatform, al behoorlijk volwassen.

5. AWS heeft een mega community

Dat betekent: miljoenen actieve klanten en tienduizenden partners. Klanten zitten in vrijwel elke branche, inclusief startups, ondernemingen en organisaties in de publieke sector. Het AWS Partner Network (APN) kent duizenden system integrators, waaronder Ctac, die gespecialiseerd zijn in AWS-services en tienduizenden onafhankelijke softwareleveranciers. Megagroot, megaveel kennis en ervaring.

Waarom kies je voor Ctac als AWS-partner?

  • Beschikbaarheid: Ctac beschikt over een bijzonder grote groep AWS-gecertificeerde professionals, waardoor we je snel kunnen helpen.
  • Ervaring: Al vele klanten maakten hun ‘journey to the cloud’ met Ctac. Van cloud ready assesments, organizational change consultancy, End-2-End cloud migraties tot cloud support en optmialisaties.
  • Forecasting: Optimaliseer je voorraadniveaus en productieproces door automatisch de vraag te voorspellen. De kennis van Ctac en de kracht van AWS maken het mogelijk.

 

aws select partner ctac kopiëren

Meer weten over AWS?