Contact

x
Wat is een ERP systeem?

In de moderne digitale wereld wilt u uw productiviteit maximaliseren, kosten beheersen en de klantverwachtingen overtreffen.

Bekijk SAP S/4HANA

Waarom een ERP systeem?

In de moderne digitale wereld wilt u uw productiviteit maximaliseren, kosten beheersen en de klantverwachtingen overtreffen. Dit vraagt om één geïntegreerd ERP systeem met daarin automatische afhandeling van uw logistieke, administratieve, productie en financiële bedrijfsprocessen.

ERP systeem: wat is het?

ERP (zoals SAP S/4HANA) is de afkorting van Enterprise Resource Planning en is een informatie- en managementsysteem waarin u onder andere logistieke, administratieve en financiële bedrijfsgegevens invoert. In het verleden werd dit vaak nog handmatig en in verschillende systemen gedaan. Er was veel handmatig en foutgevoelig werk voor nodig. De systemen werden niet met elkaar geïntegreerd en dat werd door veel bedrijven als groot nadeel gezien. Met een geïntegreerd ERP systeem is dat verleden tijd.

Voordelen van een modern ERP systeem

Tegenwoordig zijn de functies en functionaliteiten van ERP systemen sterk gemoderniseerd. In één geïntegreerd ERP systeem kunt u al uw logistieke, administratieve en financiële bedrijfsprocessen eenvoudig afhandelen. Al uw medewerkers beschikken over dezelfde informatie en u hoeft gegevens maar eenmalig in te voeren. Deze ERP systemen worden steeds vaker als SaaS-oplossing (Software as a Service) aangeboden. Het belangrijkste voordeel is dat u hierdoor verschillende SaaS-oplossingen in de cloud met uw ERP systeem kunt integreren.

Implementatie SAP ERP systeem

Met meer dan 25 jaar branche-specifieke ervaring helpt Ctac bedrijven in de retail, maakindustrie, groothandel en woningcorporatiemarkt de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden. De zeldzame combinatie van marktkennis en technologische knowhow, zorgt voor een perfecte afstemming tussen business en IT.

Wilt u meer weten over het aanschaffen van een toekomstbestendig ERP systeem? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij vertellen u graag waar een ERP systeem aan moet voldoen en wat de gemiddelde kosten en baten van een SAP ERP implementatie zijn.