Contact

x
Een efficiënte supplychain in een demand-driven wereld

De klant staat centraler dan ooit. De wensen van de klant bepalen de manier waarop fabrikanten, groothandels en retailers te werk gaan en hun supplychain inrichten.

De vraag naar nieuwe competenties

De demand-driven wereld vraagt om nieuwe competenties. Van realtime controle over de activiteiten van het magazijn tot de optimalisatie van transportbewegingen en goed doordachte multi-carrier selecties.

Efficiënte Supply Chain

Vroeger was de wereld overzichtelijk. Fabrikanten produceerden producten die door groothandelaars verkocht werden aan retailers. De retailer verkocht het product op zijn beurt aan de eindklant. Die wereld bestaat niet meer. Retailers verkopen steeds meer via internet. Producenten en groothandelaars leveren rechtstreeks aan consumenten. Van de oude orde is niets meer over.  

Correcte product, juiste moment, betaalbare prijs

Dat zorgt voor een geheel nieuwe dynamiek. Centraal in die dynamiek staat de klant. De klantvraag bepaalt hoe de supplychain wordt aangestuurd. Wie succesvol wil zijn in deze nieuwe dynamiek, zal optimaal moeten kunnen beantwoorden aan de klantvraag. Dat betekent: het juiste product leveren, tegen de juiste prijs, op het juiste moment en op een manier die optimaal aansluit bij de behoefte van de klant. Elke schakel in deze demand-driven supplychain draagt bij om dat doel te realiseren.

Wij helpen fabrikanten, groothandelaars en retailers, die de servicebelofte aan hun klanten willen nakomen, met het inrichten en stroomlijnen van hun warehouse- en distributieprocessen. Drie thema’s spelen daarin een centrale rol.

Connected supply chain

Uw klant verwacht het juiste product. Op het juiste moment. Om aan de wensen van uw klanten te voldoen, moet u inzicht hebben in de hele keten en controle uitoefenen over de supply chain.

Warehouse Management

Vandaag besteld, vanavond geleverd. Om te voldoen aan de klantwensen, speelt uw magazijn een essentiële rol. Een gestroomlijnd proces in het warehouse is een essentieel schakelpunt.

Transport Management

Had u vroeger genoeg aan uw eigen vrachtwagens en transporteur, nu werkt u samen met een veelheid aan vervoerders, modaliteiten en bijbehorende prijsstructuren.

SAP S/4HANA

SAP S/4HANA is een intelligence ERP oplossing die specifiek voor in-memory computing ontworpen. SAP S/4HANA is de digital core die uw onderneming koppelt aan mensen, bedrijfsnetwerken, IoT, big data en nog veel meer.

SAP EWM

De supply chain wordt steeds belangrijker. Extended Warehouse Management (EWM) geeft u verreikende controle over deze processen binnen en buiten het magazijn. Zo krijgt u meer overzicht en kunt u beter besparen op kosten.

Checklist: 10 vragen over Demand-Driven Warehouses

Deze checklist maakt inzichtelijk of uw bedrijf over een Demand-Driven warehouse beschikt. Beantwoord de 10 vragen en achterhaal of het distributiecentrum van uw bedrijf slim is ingericht.

Download checklist

Advanced Returns Management: een vlot retourproces van inspectie tot creditering

Blog - February 20 2019, Johan Looijmans, 4 min leestijd

Het verwerken van retouren blijft voor veel organisaties een ingewikkeld proces met veel administratieve handelingen. In dit blog neem ik de knelpunten van returns management onder de loep.

Papierloos werken bij The Greenery met SFC

Video

The Greenery werkt vanaf de bron tot het distributiecentrum van haar klanten met het systeem SAP. Dankzij de SAP-implementatie is de supply chain optimaal ingericht.

Mediq: van 5 DC's naar één fulfillment center

Video

Ctac heeft Mediq geholpen 5DC's samen te voegen in een nieuw fulfillment center in Bleiswijk. Een gestandaardiseerde werkwijze binnen budget en tijd onder één dak.