Contact

x
Internet of Things

Mensen en apparaten zijn steeds meer verbonden. Internet of Things toepassingen zien we daarom steeds vaker terug bij retail, wholesale, manufacturing (maakindustrie) en woningcorporaties.

Internet of Things

Steeds meer producten en diensten worden voorzien van een digitale laag. Weet u al hoe u beacons, RFID-chips en sensoren slim inzet voor het optimaliseren van uw businessmodel, het verbeteren van de customer experience of het stroomlijnen van uw processen?

Internet of Things (IoT)

De voorbije jaren heeft het Internet of Things geleidelijk vorm gekregen. Steeds meer apparaten worden voorzien van sensoren en wisselen informatie uit met omringende systemen. Dat kan gaan om eenvoudige, binaire informatie (aan, uit). Of het kan gaan om heel fijnmazige informatie zoals temperatuur, luchtvochtigheid, druk, lichtintensiteit.

Deze data heeft op zich geen waarde. Die waarde ontstaat op basis van wat u ermee doet. U kunt de informatie analyseren en gebruiken als basis voor betere beslissingen en intelligente voorspellingen. En u kunt de signalen van apparaten gebruiken om mensen of apparaten triggeren om in actie te komen. Daardoor komen er allerlei interessante scenario’s binnen bereik en wordt het mogelijk om uw business op een heel nieuwe manier aan te sturen.

Business Benefits van Internet of Things

Data zorgt voor inzicht. U beschikt op dit moment al over de nodige data, van klantgegevens en financiële data tot productinformatie. Sensoren voegen hier nog een geweldige hoeveelheid informatie aan toe. Informatie die u kunt gebruiken om uw kosten te verlagen, de kwaliteit van uw producten en diensten te verhogen en de overall experience van uw klanten te maximaliseren.

In de regel zal dat succes altijd betrekking hebben op:

  • Lagere kosten
  • Hogere klanttevredenheid
  • Hogerekwaliteit

Hoe kan Internet of Things bijdragen aan uw business?

Op dit moment zijn meer dan 20 miljard ‘things’ verbonden met het internet. Naar verwachting zal dit aantal in 2020 verdubbeld zijn. Bent u benieuwd naar de voordelen van Internet of Things en de manier waarop het kan bijdragen aan uw business? Dan helpt Ctac u doelgericht op weg. Wij kunnen u ondersteunen bij uw hele IoT-reis. Van het denken over mogelijkheden, het in kaart brengen potentiële business benefits en het nadenken over uw business model tot het ontwerpen van een slimme IoT-oplossing en het creëren van de daadwerkelijke technische infrastructuur.