Contact

x

Warehouse Management

Vandaag bestellen, vanavond leveren. Het warehouse heeft zich ontwikkeld van praktische opslagruimte naar een essentieel schakelpunt in de race om de klant.

Vroeger was het warehouse een oase van rust

Nog niet zo lang geleden was het warehouse een oase van rust. De producten die arriveerden hoefden in het slechtste geval een dag later pas weer naar hun volgende bestemming verscheept te worden. Die rust is voorbij.

Warehouse Management

Klanten die vandaag bestellen, verwachten morgen hun pakketje. Soms zelfs nog dezelfde avond, eventueel voorzien van een specifieke verpakking of omdoos. De workload in het magazijn wijzigt daardoor gedurende de hele dag.

Real-time inzicht

Om uw klanten optimaal te bedienen, moet u voortdurend zicht hebben op alle schakels in de keten. Bij voorkeur in real-time. Pas dan bent u in staat om continu bij te stellen. Agile zijn in processen en applicaties is cruciaal. Net als een honderd procent betrouwbaar beeld van de voorraadstand. U dient exact te weten welke producten in de winkel liggen. Zoals u ook moet weten welke producten onderweg zijn, in uw warehouse liggen of op de productievloer aanwezig zijn. Die combinatie van flexibiliteit en inzicht heeft u nodig om uw klant een belofte te doen die u ook écht na kunt komen.

Daarom richten slimme producenten, groothandels en retailers hun systemen zo in dat ze klaar zijn voor deze uitdagingen. Sterker nog: ze zorgen dat ze zodanig in controle zijn dat ze nog veel meer vraag aankunnen. Dat stelt de logistieke afdelingen van deze bedrijven in staat om zich op te stellen als meedenkende, inspirerende partner voor andere afdelingen.

SAP EWM

De supply chain wordt steeds belangrijker. Extended Warehouse Management (EWM) geeft u verreikende controle over deze processen binnen en buiten het magazijn. Zo krijgt u meer overzicht en kunt u beter besparen op kosten.

SAP Transportation Management (TM)

De eindvraag van uw (potentiële) klanten staat centraal door de gehele supply chain. Daarom is het belangrijk dat u inzicht heeft in iedere stap van de supply & demand chain. Maar hoe gaat u om met de complexiteit die daarmee ontstaat in de keten?

EWM Quickscan

Haalt u alles uit uw organisatie? Maak gebruik van de EWM Quickscan en krijg direct inzicht in de mogelijkheden tot het verbeteren van uw organisatie.

Doe de scan

Interne goederenstromen optimaliseren met gewoon logisch nadenken

Blog - 27 augustus 2018, Johan Looijmans, 4 min leestijd

Organisaties in de maakindustrie moeten hun interne goederenstromen zo efficiënt mogelijk inrichten. Toch loopt het vaak stroef bij één specifieke schakel in dat proces.

Papierloos werken bij The Greenery met SFC

Video

The Greenery werkt vanaf de bron tot het distributiecentrum van haar klanten met het systeem SAP. Dankzij de SAP-implementatie is de supply chain optimaal ingericht.

Vlog: Standaardisatie in Supply Chain

Video

Ik moet u iets bekennen. Ik ben gek op standaarden. Standaarden vormen de smeerolie van onze moderne samenleving. Wellicht zijn standaarden zelfs de beste uitvinding sinds het stromend water.