Contact

x

Efficiënte supply chain in de demand-driven wereld

De klant staat centraler dan ooit. Zijn wensen bepalen de manier waarop fabrikanten, groothandels en retailers moeten opereren en hun supply chain inrichten.

De vraag naar nieuwe competenties

De demand-driven wereld vraagt om nieuwe competenties. Realtime grip op prestaties van het DC, optimalisatie van transportbewegingen en goed doordachte multi carrier selecties. Het leggen van deze complex puzzel is ingewikkeld.

Efficiënte Supply Chain

Vroeger was de wereld overzichtelijk. Fabrikanten produceerden producten die door groothandelsbedrijven verkocht werden aan retailers. De retailer verkocht het product op zijn beurt aan de eindklant. Die wereld bestaat niet meer. Retailers verkopen steeds meer via internet. Producenten en groothandels leveren rechtstreeks aan consumenten. Van de oude orde is niets meer over.

Correcte product, juiste moment, betaalbare prijs

Dit levert een heel nieuwe dynamiek op. Centraal in die dynamiek staat de klant. De klantvraag bepaalt hoe de supply chain wordt aangestuurd. Wie succesvol wil zijn in deze nieuwe dynamiek, zal in staat moeten zijn om optimaal te voldoen aan de klantvraag. Dat betekent: het juiste product leveren, tegen de juiste prijs op het juiste moment op een manier die optimaal aansluit bij de behoefte van de klant. Elke schakel in deze demand-driven supply chain draagt bij aan het waarmaken van dat streven.

Wij helpen fabrikanten, groothandels en retailers die de servicebelofte aan hun klanten waar willen maken bij het inrichten en stroomlijnen van hun warehouse- en distributieprocessen. Drie thema’s spelen daarin een centrale rol.

Connected supply chain

Uw klant verwacht een correcte levering op de afgesproken tijd. Veel logistieke processen komen samen om dit te realiseren. Hoe krijgt u controle over de supply chain.

Warehouse Management

Vandaag besteld, vanavond geleverd. Om te voldoen aan de klantwensen, speelt uw magazijn een essentiële rol. Een gestroomlijnd proces in het warehouse is een essentieel schakelpunt.

Transport Management

Had u vroeger genoeg aan uw eigen vrachtwagens en transporteur, nu werkt u samen met een veelheid aan vervoerders, modaliteiten en bijbehorende prijsstructuren.

Van ondergeschoven kindje naar volwassen kerel

Blog - 18 januari 2018, Xander vd Berg

Als we kijken naar de supply chain familie dan is transport als laatste schakel toch wel de benjamin. Moet er worden nagedacht over strategie of innovatie? In dit blog schets ik de ideale situatie.

Papierloos werken bij The Greenery met SFC

Video

The Greenery werkt vanaf de bron tot het distributiecentrum van haar klanten met het systeem SAP. Dankzij de SAP-implementatie is de supply chain optimaal ingericht.

ICT & Logistiek 2018

Event - | Jaarbeurs Utrecht

Tegenwoordig wordt bijna alles gedigitaliseerd in de logistieke keten. De logistieke en supply chain sector stelt zich de vraag 'hoe werk ik zo efficiënt mogelijk tegen zo laag mogelijke kosten?'