Contact

x
Solution Adoption

Wanneer u aan de slag gaat met slimmer werken en vergaderen, wilt u een vliegende start kunnen maken. Lees hier de drie voorwaarden voor een gestroomlijnde adoptie van dit soort oplossingen.

Laat kenniswerkers optimaal functioneren

Moderne organisaties zetten IT-oplossingen in om kenniswerkers optimaal te laten functioneren. De adoptie speelt daarin een sleutelrol. Dat vraagt om maximaal gebruiksgemak en een omgeving die helemaal toegespitst is op de rol en de wensen van de gebruiker.

Solution Adoption

Wanneer u investeert in nieuwe software, wilt u dat uw collega’s zo snel mogelijk laten profiteren van hun nieuwe digitale gereedschap. Hoe sneller ze plezier krijgen in het gebruik van hun nieuwe omgeving, hoe eerder ze geneigd zijn om die nieuwe systemen onderdeel te maken van hun dagelijkse werkzaamheden.

Drie voorwaarden voor succesvolle solution adoption

​Er zijn verschillende voorwaarden om de adoptie van nieuwe software te vergemakkelijken:

  1. Een belangrijke voorwaarde is gebruiksgemak. Hoe gebruiksvriendelijker uw oplossing is, hoe makkelijker uw collega’s álles uit het nieuwe systeem halen.
  2. Een tweede voorwaarde is zuivere informatie. Een op uw situatie toegespitste migratie-aanpak van bestaande content is daarbij essentieel.
  3. Daarnaast is het zaak om uw mensen uitgebreid te informeren over de nieuwe systemen. Communiceer daarbij op allerlei fronten. Denk aan workshops waarin uw mensen met de software leren omgaan. Maak webinars waarin u dieper ingaat op specifieke onderdelen van de software. Of creëer video’s en animaties.

Deze uitgebreide optelsom van communicatiemomenten is cruciaal voor een succesvolle adoptie van uw nieuwe software.

Zet de volgende stap

Wij zijn er voor organisaties die slimmer willen werken en vergaderen. Onze mogelijkheden gaan veel verder dan het technische gedeelte alleen. Wij inspireren klanten en helpen ze om na te denken over slimmere manieren van werken die optimaal bij hun wensen en behoeften passen. En wij bieden ondersteuning bij de adoptie van die oplossingen. Bijvoorbeeld door te zorgen voor maximaal gebruiksgemak, zuivere data en de trainingen op maat. U wilt toch ook slimmer werken?

Solution Adoption

Zodra u een project heeft afgerond bepalen de gebruikers het rendement. Wij verhogen het succes door de gebruikers vooruit te helpen. Met onze methode voor Solution Adoption borgen we de aandacht voor communiceren, veranderen en trainen.

Microsoft Office 365

Office 365 biedt flexibele, gebruiksvriendelijke en betrouwbare applicaties voor kennisdeling en samenwerking. Daarbij maakt het niet uit of u online of offline werkt. En het maakt niet uit of u liever uw computer, tablet of telefoon gebruikt.

Nieuwe applicatie? Vergeet de gebruiker niet!

Blog - 11 juli 2019, Richard Benschop, 4 min leestijd

Wij zien vaak dat de implementatie van nieuwe applicaties vanuit een IT-hoek wordt aangevlogen. Maar dan heeft nog niemand zich bekommerd om de gebruikers, terwijl zij het werkelijke succes bepalen.

Ontbijtsessie: Business Productivity

Event - 27 september 2019 | Ctac NL, Meerendonkweg 11

Geef uw werkdag een kickstart met een goed ontbijt en een gezonde dosis inspiratie. Tijdens de Brains & Breakfast sessies krijgt u een frisse kijk op de relevante trends en ontwikkelingen in uw markt.