Ctac verkoopt haar corporatie softwaredienst (Fit4Woco) aan DataBalk

21 maart 2022
Financieel,
Nieuwsbericht
2 min leestijd

Ctac verkoopt haar corporatie softwaredienst (Fit4Woco) aan DataBalk

21 maart 2022

‘s-Hertogenbosch, 21 maart 2022 – Business & Cloud Integrator Ctac N.V. (“Ctac”) (Euronext Amsterdam: CTAC) maakt bekend dat overeenstemming is bereikt over de voorgenomen verkoop van haar corporatie softwaredienst (Fit4Woco) inclusief overdracht van alle activa en passiva die hier aan gerelateerd zijn aan DataBalk B.V. (“DataBalk”). Met deze verkoop brengt Ctac meer strategische focus aan in haar portfolio en gaat het zich binnen de vastgoedmarkt met haar softwareproduct Fit4RealEstate volledig richten op de commerciële vastgoedmarkt.

DataBalk richt zich met haar IT-oplossingen en diensten primair op de corporatiesector en heeft zich gecommitteerd om de continuïteit van de Ctac klantrelaties binnen deze sector onverminderd voort te zetten.

“Eerder dit jaar hebben we aangegeven dat we ons portfolio tegen het licht zouden houden en deze verkoop is daar een onderdeel van. We zien in DataBalk een logische en betrouwbare overnamepartij voor Fit4Woco”, aldus Ctac CEO Pieter-Paul Saasen. “De gesprekken tussen Ctac, DataBalk en Stichting Vivare (de betreffende afnemer van Fit4Woco) hebben geleid tot het gewenste resultaat voor Ctac, DataBalk en Stichting Vivare, waarbij de voortgang van de dienstverlening aan voornoemde corporatie is geborgd.”

Naar verwachting zal de transactie begin april 2022 worden afgerond. Ctac krijgt een vergoeding voor het softwareproduct en het gerelateerde klantcontract. De verkoop van Fit4Woco heeft voor Ctac een neerwaarts omzeteffect op jaarbasis van circa EUR 1,5 miljoen.

Altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de IT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.