Security Advisory

Cybersecurity-dreigingen zijn het nieuwe normaal. Ctac helpt je bij het creëren van een cultuur waarin dataveiligheid centraal staat

Erwin van Beinum

Director Cybersecurity

Laat Ctac je ondersteunen bij álle aspecten van cybersecurity

Zorg dat de juiste mensen toegang hebben tot de juiste data

Creëer een cultuur waarin informatieveiligheid centraal staat

Security Advisory: effectieve ondersteuning bij álle aspecten van digitale veiligheid

Veilig werken in de 21ste eeuw vraagt niet alleen om veilige systemen die data binnen- en hackers buitenhouden. Het vraagt ook om systemen en procedures die zorgen dat jouw gebruikers alleen toegang krijgen tot de informatie die ze nodig hebben voor hun werk. En om medewerkers die zich bewust zijn van veiligheidsrisico’s en op de juiste manier met hun devices en data omgaan. Onze veiligheidsexperts kunnen jou ondersteunen bij alle thema’s op het brede gebied van cybersecurity.

Informatie- en documentclassificatie

Sommige gegevens van jouw organisatie zijn openbaar. Bepaalde documenten zijn alleen bedoeld voor collega’s. En je hebt documenten die alleen voor bepaalde mensen in de organisatie bedoeld zijn. Door documenten op de juiste manier te classificeren, is altijd helder wat de status is van bepaalde informatie. Zo voorkom je dat gevoelige data op straat belandt. Ctac helpt je bij het uitdenken en uitrollen van informatie- en documentclassificatie in jouw organisatie.

Cyber Security: Identity & Accessmanagement

In een veilige IT-omgeving kun je precies bepalen welke collega’s of welke rollen toegang hebben tot bepaalde systemen of informatie. Zo voorkom je dat iemand die niet meer bij jouw organisatie werkt of een andere functie gekregen heeft, tóch bij allerlei gegevens of systemen kan. De consultants van Ctac helpen je bij het inrichten van omgevingen waarin de juiste mensen toegang hebben tot de juiste systemen.

Security Awareness

Hoe veilig je systemen ook zijn, de mens blijft vaak de zwakste schakel. Een moment van onoplettendheid is al genoeg. Een verloren USB-stick, een wachtwoord op een post-it of een per ongeluk aangeklikte URL in een schimmige e-mail kunnen onbedoeld voor veel schade zorgen. Wij helpen je bij het creëren van een cultuur waarin collega’s zich bewust zijn van digitale gevaren en daar op de juiste manier mee omgaan. Zo wordt de kans op veiligheidsincidenten beduidend kleiner.

Ben je benieuwd naar de manieren waarop wij jou kunnen ondersteunen om de cybersecurity van jouw organisatie naar een hoger niveau te brengen? Neem dan contact met ons op.

Altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de IT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.