Ctac SAP-Applicatie Security Monitoring

Hou hackers buiten de deur met automatische detectie en daadkrachtige actie

Wat kan er allemaal gebeuren wanneer een aanvaller toegang krijgt tot jouw SAP-systemen met jouw gebruikersnaam en wachtwoord? Omdat het systeem denkt dat jij achter de knoppen zit, wordt er geen alarm geslagen. Met Ctac SAP-Applicatie Security Monitoring breng je daar verandering in. Ctac SAP-Applicatie Security Monitoring combineert geavanceerde, automatische detectie met daadkrachtige dienstverlening. Zo hou je hackers buiten de deur, blijft jouw data veilig en borg je de continuïteit van jouw organisatie.

Gevolgen van een data lek

Jouw SAP-omgeving oogt veilig. Toch kan het voorkomen dat een kwaadwillende hacker de gebruikersnamen en wachtwoorden van users te pakken krijgt. Daarna is het voor zo’n aanvaller heel eenvoudig om toegang te krijgen tot een SAP-omgeving en behoorlijk wat schade aan te richten. Dat kan variëren van het aanpassen of stelen van gevoelige informatie tot het plaatsen van bestellingen, het verrichten van betalingen of het verstoren van jouw volledige bedrijfsproces. De gevolgen van zo’n hack kunnen enorm zijn. Die gevolgen worden alleen maar begrensd door de rechten van de gebruiker.

 

Hoe beperk je de schade?

Standaard systemen merken deze vorm van digitale huisvredebreuk nauwelijks op. Zodra een aanvaller binnen jouw SAP-omgeving activiteiten ontplooit, is dat bijna niet te detecteren met Infrastructure Monitoring of Operating System Monitoring. Binnen jouw infrastructuur en besturingssysteem lijkt immers niets aan de hand te zijn. Ook binnen de SAP-applicatie zelf is het niet zo eenvoudig om te bepalen of een gebruiker mogelijk kwaad in de zin heeft.

Daarom is het in de eerste plaats belangrijk om te zorgen dat gebruikers rechten toe te kennen op basis van het ‘least privilege’ principe. Dat betekent dat gebruikers in de SAP-omgeving alleen handelingen mogen verrichten die voor hun rol strikt noodzakelijk zijn. Niets minder en zeker niets meer. Wanneer hun wachtwoord dan in verkeerde handen valt, is de schade bij voorbaat het eenvoudigst te beperken.

Om kwaadwillende hackers écht een halt toe te roepen, is het echter van belang om afwijkend gedrag vlot te detecteren, te beoordelen en – als dat nodig is – direct in te grijpen. SAP-Applicatie Security Monitoring van Ctac helpt je daarbij.

Hoe werkt Ctac SAP-Applicatie Security Monitoring?
Ctac SAP-Applicatie Security Monitoring combineert slimme detectie met daadkrachtige dienstverlening van Ctac. Je beschikt over een slim systeem dat dag en nacht over uw SAP-omgeving waakt. Alle activiteiten die mensen en machines op uw SAP-omgeving ontplooien worden geanalyseerd. Merkt het systeem opvallend en afwijkend gedrag op? Dan komt het Ctac Security Operations Center in actie. Onze security experts kijken beoordelen de verdachte activiteiten. Is er inderdaad sprake van een inbraak? Dan neemt het Ctac Security Operations Center direct contact op. Samen met Ctac bepaal je de volgende stappen.

Wil je meer weten over Ctac SAP-Applicatie Security Monitoring?

En wil je ontdekken wat dit voor jouw organisatie kan betekenen?
Neem dan contact op met Ctac.

Meer lezen over Security?

Altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de IT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.