Private, hybrid of public cloud?

Ontdek de meest geschikte cloudomgeving voor jouw organisatie met hulp van de ervaring en expertise van Ctac specialisten.

Ron Janssen

Sales Director

Altijd de beste passende cloudomgeving voor jouw organisatie, voor nu en in de toekomst

Profiteer van uitgebreide kennis en ervaring met alle verschillende cloudinfrastructuren

Vertrouw op de veilige Ctac Private Cloud, volledig in eigen beheer

Private, hybrid of public cloud: ontdek de beste keuze voor jouw organisatie

De cloud biedt talrijke voordelen voor je organisatie, waaronder meer wendbaarheid, pay-per-use en eenvoudig opschalen van opslagcapaciteit. Een overstap naar de cloud is dan ook een verstandige keuze. Maar kies je dan voor een private of public cloud, of toch voor een hybride vorm? Ctac ondersteunt je graag bij die keuze.

Samen de beste cloudinfrastructuur bepalen

Ctac levert cloudinfrastructuurdiensten vanuit een eigen private cloud en vanuit de public clouds van Microsoft en SAP. Samen bepalen we welke cloudinfrastructuur het beste past bij jouw organisatie. Daarbij houden we rekening met je huidige applicatielandschap, bijvoorbeeld wat de meest geschikte aanpak is om álle applicaties mee te nemen. Tegelijkertijd kijken we naar de toekomst: welke cloudinfrastructuur stelt jouw organisatie in staat om maximaal te groeien?

Private, public of hybrid?

Welk type cloudomgeving geschikt is jouw organisatie, ontdekken we samen. Het kan verstandig zijn om bestaande on-premise applicaties voorlopig alleen te verplaatsen naar een private of public cloudomgeving. Een lift-and-shift aanpak. Zo creëer je een flexibele infrastructuur. Je hoeft zelf niet meer te investeren in hardware, je betaalt alleen voor gebruik en je profiteert direct van de op- en afschaalvoordelen van de cloud.

In de volgende stap kunnen we een of meer applicaties herbouwen in de cloud om zo meer voordelen te halen uit het betreffende cloudplatform. Ook kijken we welke applicaties wellicht als Software as a Service-dienst bij de softwareleverancier beschikbaar zijn. Zo ontstaat al snel een hybride cloudinfrastructuur. Ctac heeft daar veel ervaring mee en kan als geen ander de verschillende cloudinfrastructuren leveren en beheren. Tevens kunnen we de verschillende applicaties en cloudinfrastructuren met elkaar integreren.

De nieuwste Ctalk: Journey to the Cloud

De switch van on-premise werken met je IT-landschap naar een operatie in de cloud is een grote stap. Of je nu je bestaande applicaties migreert of vanaf nul start met een cloud based ERP implementatie; je stapt af van het bekende en dat voelt misschien als een risico. Maar: een migratie naar de cloud levert ook grote voordelen op, waaronder kostenreductie op de lange termijn en verbeterde veerkracht, flexibiliteit, prestaties en schaalbaarheid van applicaties en processen.

Veilige Ctac Private Cloud

Ctac heeft een eigen private cloud. We beschikken over krachtige servers in vijf datacenters in Nederland en bieden van daaruit verschillende flexibele en veilige cloudinfrastructuurdiensten. Veel klanten hebben een hybride applicatielandschap waarbij we veelal meerdere cloudinfrastructuren toepassen. Naast onze eigen private cloud leveren wij ook cloudoplossingen van onze partners Microsoft en SAP.

Veelzijdige Azure Cloud

Toepassing van de Public cloud op Azure kan ook voor voordelen bieden als bijvoorbeeld meerdere applicaties intensief samenweken. Denk hierbij aan het leveren van slimme data analyses odoormiddel van Power-BI. Dan kan het verstandig zijn om uw SAP systeem ook op Azure te plaasten voor optimale toegang en snelheid. Ditzelfde geldt voor toepassing van Power App’s voor verhoging van het gebruiksgemak of voor integratie tussen Microsoft Teams en SAP. Wanneer deze toepassingen in combinatie gebruikt gaan worden, dan is, naast alle andere voordelen van het platform, Azure een goede keuze.

De keuze voor een private, public of hybride cloudinfrastructuur hangt af van je huidige applicatielandschap én van je doelstellingen voor de toekomst. Ctac helpt je graag bij het kiezen van de juiste cloudomgeving. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de IT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.