Goede doel

Ieder jaar kiest Ctac goede doelen om te ondersteunen. Hier vind je de goede doelen van dit jaar en het overzicht van voorgaande jaren.

Team Samen Sterk

Eveline, de vijfjarige dochter van SAP Fi/Co Consultant Jenny Smeets, lijdt aan Ataxia Teleangiectasia (AT). Deze zeer zeldzame neurologische aandoening zorgt ervoor dat Eveline motorisch erg beperkt is.

Samen met enkele andere ouders richtten Jenny en haar man Dirk in 2019 Team Samen Sterk op. Deze non-profitorganisatie zamelt geld in voor ondersteuning van kinderen en volwassenen met dit soort zeldzame neurologische aandoeningen, vertelt Jenny. “Dan kun je denken aan geld voor ondersteuning in en rond het huis, zoals het doen van boodschappen en tuinonderhoud. Of voor praktische hulp in de klas. Op die manier houden ouders meer tijd over om leuke dingen te doen met hun kind. Des te belangijker gezien de sterk verkorte levensverwachting van patiënten als Eveline.”

Zeker in deze coronatijd is het lastig om geld in te zamelen, vertelt Jenny. “Als gezin zitten wij zelf al sinds maart 2020 voornamelijk thuis. Des te blijer zijn we met het feit dat we, in deze lastige tijd, via Ctac ondersteund worden.”

Weg met de plasticsoep

The Ocean Cleanup is een non-profit organisatie met een grootse missie: geavanceerde technologieën ontwikkelen om oceanen, zeeën en rivieren te ontdoen van plastic. Mede vanuit onze kernwaarde ‘Bewust’ (waarbij we onder meer uitspreken om duurzaam om te gaan met onze planeet) heeft Ctac deze non-profitorganisatie benoemd tot een van de goede doelen waarvoor we in 2021 geld inzamelen. In een later stadium ondersteunen we The Ocean Cleanup wellicht ook met technische support bij het onderhouden van hun IT-infrastructuur en bij andere IT-vraagstukken.

De  MVO-acties van Ctac worden gecoördineerd door een klein team, bestaande uit Eric van der Linden, Kirsten Withagen en Bob van Dal.

Deze goede doelen steunden wij ook:

2019: Stichting Alzheimer Nederland
2018: SKOV
2017: Vicki Brownhuis
2016: Nursery School Gambia
2015: Warchild

MIS GEEN ENKELE CTAC UPDATE

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief