Werminval
MAATWERKBEDRIJF WERMINVAL PLUKT VRUCHTEN VAN TIJDIGE OVERSTAP NAAR SAP S/4HANA

Een sociaal maatwerkbedrijf associëren mensen waarschijnlijk niet direct met technologische innovatie. Toch loopt het Antwerpse Werminval voorop in het digitaal ondersteunen van de sociale, mensgerichte activiteiten van het bedrijf. Onlangs implementeerde Werminval met hulp van Ctac het moderne ERP-platform SAP S/4HANA. CEO Jonny Coulon en CFO Natacha de Groot vertellen waarom en hoe Werminval razendsnel de overstap maakte.

Werminval is een sociaal maatwerkbedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk en begeleiding biedt. De vereniging zonder winstoogmerk biedt werkplaatsen aan meer dan 500 mensen in Antwerpen en omgeving. “Onze medewerkers verzorgen diverse diensten”, vertelt Jonny Coulon, CEO van Werminval. “Ze verpakken producten, maken reclamedisplays, verzorgen openbaar groen en voeren tal van andere activiteiten uit. Dat doen ze onder meer voor grote bedrijven in de voeding, fast moving consumer goederen (FMCG) en industrie, openbare besturen en havenbedrijven.”

“Samen met Ctac namen we onze bedrijfsprocessen onder de loep. Tijdens deze zogeheten ‘explore days’ keken we kritisch naar ons gebruik van SAP. Ctac stipte daarbij punten aan waarop we efficiëntiewinst konden boeken.”

Natacha de Groot, CFO van Werminval

Het resultaat: betere vindbaarheid en flexibiliteit

Dankzij de overstap kan Werminval klanten de gewenste kwaliteitsborging garanderen. Erg belangrijk, legt Jonny uit: “Voor onze partners in de markt van fast moving consumer goederen, zoals voeding en verzorgingsproducten, is het essentieel om te allen tijde te weten welke producten op welke data zijn verwerkt, in welke batch ze zaten en hoeveel er nog op voorraad zijn. Zodat bijvoorbeeld in het geval van een recall door een productiefout in het productieproces van een partner, zij de betreffende producten uit de keten kunnen halen. Met SAP S/4HANA voorzien we hen perfect van complete, accurate productinformatie.” Natacha vervolgt: “De product-, bestel- en klantinformatie is ook gemakkelijker te vinden, omdat we de databases sneller en nauwkeuriger kunnen doorzoeken.”

Vertrouwde contactpersonen

“De implementatie van SAP S/4HANA verliep volgens het boekje”, aldus Natacha. “Binnen slechts zes maanden hebben we de overstap gerealiseerd. Daar hebben we ook zelf veel tijd voor vrij gemaakt. We hebben alle scenario’s getest, ook die waarin we bijvoorbeeld fouten moesten herstellen. Ctac heeft ons uitstekend voorbereid en begeleid bij de overstap.”

“Het fijne van onze samenwerking met Ctac is dat dezelfde mensen die met ons de voorbereiding uitvoerden, ook de implementatie verzorgden”, vult Jonny aan. “Daardoor zaten we goed op dezelfde lijn en opereerden we op basis van vertrouwen. We zijn écht partners.”

Frederik Depovere van Ctac was nauw betrokken bij het project. Ook hij benadrukt het belang van partnerschap voor het succes van de transitie: “We zijn fier dat we Werminval, acht jaar na de initiële SAP implementatie, weer mochten begeleiden tijdens de volgende stap op hun digitale reis. Bij Ctac willen we met onze klanten samenwerken in vertrouwen, partnerschap en met een gezonde ‘go for it’ mentaliteit. Dat is bij Werminval volledig gelukt. Jonny bevestigde dat toen hij zijn vertrouwen in ons uitsprak met de nu al legendarische woorden: Vamos a la Hana!”

Nu meer mogelijkheden en klaar voor later

“Met SAP S/4HANA beschikken we over een ERP dat ons helpt onze herziene strategie uit te rollen”, concludeert Jonny. “Het is de basis waarop we toekomstige wensen kunnen realiseren, zoals productionele integraties met partners. Maar bovenal stelt S/4HANA ons in staat onze aandacht te concentreren op wat we het belangrijkst vinden: onze medewerkers en partners.”

DOWNLOAD KLANTVERHAAL ALS PDF
Werminval is een sociaal maatwerkbedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk en begeleiding biedt. De vereniging zonder winstoogmerk biedt werkplaatsen aan meer dan 500 mensen in Antwerpen en omgeving. De diensten van Werminval zijn erg divers en lopen van verpakken tot het produceren van kussens.

Altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de IT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.