Spaas Kaarsen
KAARSENFABRIKANT SPAAS VERTELT HET HELE VERHAAL MET INRIVER PIM EN CTAC

Spaas is een begrip in de kaarsenmarkt. Het bedrijf verkoopt kaarsen in alle geuren en kleuren aan supermarkten, woonaccessoirewinkels, webwinkels en tuincentra. Voor de inkoop en verkoop willen die afnemers alles weten van de kaarsen, zoals de kleur, de grondstoffen en de brandduur. Om afnemers hier zo goed mogelijk in te voorzien, hielp Ctac Spaas bij de implementatie van het productinformatiesysteem inriver.

Spaas begon in 1853 als een kleine, lokale kaarsenfabrikant in Hamont, België. Inmiddels heeft het bedrijf
meer dan 250 medewerkers is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste Europese spelers in kaarsen.
Spaas is marktleider in België en een gerespecteerde leverancier in Europa. Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer van het familiebedrijf met een productieeenheid in Hamont, een fabriek in Polen en een Europese salesorganisatie.

Een hechte samenwerking

Ctac en Spaas hebben al een lange samenwerking op het gebied van SAP en business consultancy. Hazevoets vertelt waarom zij ook dit project met Ctac op hebben gepakt: “Ctac heeft ons op basis van onze wensen inriver PIM aangeraden. Onze marketingafdeling is enthousiast over deze tool en het proces. Dat komt denk ik doordat inriver ontworpen is vanuit een marketingperspectief, in plaats vanuit een IT-gedachte. Regelmatig nemen klanten van Ctac die het systeem overwegen contact met ons op. Die vertel ik graag over hoe wij met het systeem werken, omdat wij er zeer tevreden over zijn. Net als over de samenwerking.”

“Met een directe connectie kunnen we de datapool rechtstreeks vullen vanuit inriver en versnellen we onze
time-to-market. En dat alles vanuit één centrale bron.”

Gert Hazevoets, CFO van Spaas

In de toekomst een grotere rol voor inriver PIM

inriver PIM gaat in de toekomst een nog grotere rol spelen, denkt Hazevoets: “Wanneer we onze website hebben vernieuwd, willen we ook onze website en webwinkel voeden met de informatie uit inriver. Daarnaast willen we graag een directe connectie maken met de GS1 datapool. Via deze centrale datapool delen we productinformatie gestandaardiseerd met meerdere afnemers. Met een directe connectie kunnen we deze datapool rechtstreeks vullen vanuit inriver en versnellen we onze time-to-market. En dat alles vanuit één centrale bron.”

Spaas Kaarsen is een productiebedrijf gevestigd in Hamont-Achel. Spaas Kaasren produceert al sinds 1853 kaarsen. Spaas is marktleider in België en distribueert in 40 verschillende landen. Naast Nederland heeft Spaas Kaarsen ook een productiefabriek in Polen.

Altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de IT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.