Contact

x
As-a-Service

Steeds meer software en systemen zijn ‘As a Service’ verkrijgbaar. Sterker nog: op termijn zal As-a-Service de regel zijn.

De voordelen van As-a-Service

De voordelen van As-a-Service zijn groot. Tegen relatief overzichtelijke periodieke kosten beschikt u over uiterst krachtige, gebruiksvriendelijke systemen waar u weinig of geen omkijken naar heeft.

As-a-Service in de cloud

Maar hoe zet u de stap naar de cloud? En welke vormen van As-a-Service passen het best bij de wensen van uw gebruikers en de doelstellingen van uw organisatie? Op termijn wordt alles As-a-Service. Of het nou om uw tekstverwerker gaat, uw agenda, uw bedrijfsapplicaties of de onderliggende infrastructuur. Afhankelijk van uw wensen en behoeften zijn er verschillende smaken ‘As-a-Service’ beschikbaar.

  • IaaS: Met Infrastructure as a Service beschikt u over kant en klare virtuele servers in de cloud die op afroep voor u beschikbaar zijn.
  • PaaS: een Platform as a Service is een applicatieplatform waarop u eenvoudig nieuwe applicaties kunt ontwikkelen.
  • SaaS: Software as a Service draait om kant-en-klare standaardoplossingen die in de cloud gehost worden.
  • iPaaS: een Integration platform as a Service stelt u in staat  om in de cloud verschillende oplossingen en systemen data uit te laten wisselen.
  • DaaS: Desktop as a Service maakt dat de desktop met uw vertrouwde programma’s niet meer op uw eigen harddrive staat, maar in de cloud zonder dat u ook maar enig verschil merkt tussen beide varianten.

Toenemende groei aan As-a-Service-mogelijkheden

Deze groei van As-a-Service-mogelijkheden maakt dat uw keuzemogelijkheden enorm zijn. En daarmee ook de kans op foute beslissingen. Daarom is het verstandig vooraf heel goed na te denken over uw systeemlandschap. Welke ambities heeft u? Wat verwachten uw klanten? Hoe moet u uw processen inregelen om die ambities en wensen te verwezenlijken? Welke opties zijn er? Welke eenmalige en terugkerende kosten zijn hiermee gemoeid?

Heldere en stapgewijze overgang naar de cloud

Ervaren Enterprise Architecten en Business Consultants van Ctac ondersteunen u op allerlei manieren bij het beantwoorden van deze vragen. Met een heldere, stapsgewijze aanpak die uw gang naar de cloud optimaal begeleidt en de zorg dat u in elke fase de juiste stappen zet en goed onderbouwde keuzes maakt. Vervolgens helpen wij u bij het implementeren van de juiste oplossingen. Met een minder complex, optimaal functionerend systeemlandschap als klinkend eindresultaat.
 

Microsoft Azure

Het Microsoft Azure platform is een veelzijdig cloud computing platform van Microsoft waarmee u internetdiensten als een dienst kunt aanbieden. Dit kan via het internet maar ook binnen de omgeving van uw eigen bedrijf.

Mendix

Wilt u snel applicaties ontwikkelen, integreren en aanpassen aan veranderende processen? Mendix, een geavanceerd application Platform as a Service (aPaaS), brengt het binnen handbereik. Bouw een innovatieve applicatie binnen enkele weken.

6 belangrijke aandachtsgebieden voor de multi-cloud

Anders dan vroeger zetten bedrijven steeds vaker losse applicaties in. Hoe zorgt u ervoor dat al deze lokale oplossingen en cloud oplossingen naadloos en veilig met elkaar samenwerken?

Download whitepaper

Overstappen naar de cloud. Kiest u voor public of private?

Blog - 27 augustus 2019, Léon van den Bogaert, 5 min leestijd

Veel bedrijven zijn op dit moment bezig met de digitale transformatie. U komt dan voor een aantal keuzes te staan. Zo moet u ook nadenken over de beste cloudoplossing voor uw organisatie.

LAGARDÈRE INTEGREERT PROCESSEN MET CTAC IPAAS

Referentie

Ctac hielp Lagardère binnen vijf maanden met de complete IT-integratie van Smullers: van financiële verslaglegging tot logistieke stromen met behulp van Ctac iPaaS.

Recorded Webinar: DaaS met Business Productivity

Webinar Recording

DaaS bevat veel mogelijkheden om de productiviteit en eindgebruikerservaring een flinke boost te geven! Deze recording is de ideale gelegenheid om alles over dit onderwerp te horen.