Contact

x
Business Intelligence

Business Intelligence-succes begint met het juiste fundament en een goed doordachte aanpak.

Download checklist

Aan de slag met Business Intelligence

U wilt aan de slag met Business Intelligence. U leest over nieuwe ontwikkelingen en hoort enthousiaste verhalen over succesvolle implementaties bij anderen. Maar waar moet u beginnen? 

Business Intelligence (BI) oplossingen

Klanten kunt u alleen goed bedienen als u precies weet waar zij behoefte aan hebben. En u kunt uw organisatie en processen alleen maar optimaliseren, als u alle belangrijke trends, ontwikkelingen en KPI’s scherp in beeld heeft. Met Business Intelligence oplossingen zorgt u voor de kennis en de inzichten die u nodig heeft om beter te beslissen en onderbouwd te optimaliseren.

Business Intelligence-succes begint met vijf heldere uitgangspunten

Business Intelligence is meer dan het toegankelijk maken, analyseren en begrijpen van ruwe data. Wij vinden dat data omgezet moet worden naar informatie die tot actie kan leiden. Daarom hanteren wij een succesvolle, in eigen huis ontwikkelde aanpak voor het uitwerken van informatievraagstukken. Vijf uitgangspunten staan daarbij centraal.

  • De informatiebehoefte is het uitgangspunt: stel eisen aan de formulering van informatiebehoeften en zorg dat ze gerelateerd zijn aan een bedrijfsdoelstelling of aan het monitoren van processen.
  • Heldere en eenduidige definities: een goede rapportage hangt af van veel factoren, maar de basis ligt altijd in het opstellen van de juiste definities. Binnen één organisatie hanteren verschillende afdelingen echter vaak hun eigen definities.
  • Continu waarde toevoegen en wachttijden verminderen: niet alle wensen kunnen tegelijkertijd worden opgepakt. Pak behoeften daarom op basis van prioriteiten op. Lever de gevraagde functionaliteit bovendien incrementeel op. Zo voegt elke oplevering waarde toe.
  • Geen technisch gedreven oplossingen: implementeer een oplossing als het aansluit op uw BI-strategie. Door techniek gedreven implementaties zijn zonde van de gebruikte resources. Besteed uw tijd en energie alleen aan functionaliteit waar de gebruiker écht mee geholpen is.
  • Eenvoud: gebruiksgemak bepaalt hoe graag mensen met een oplossing werken. Uitgebreide functionaliteit komt de toegankelijkheid voor de eindgebruiker niet altijd ten goede. De business heeft juist behoefte aan eenvoudige en overzichtelijke rapportages die werken.

Wat is de beste Business Intelligence oplossing?

Er zijn veel verschillende BI-oplossingen beschikbaar die qua mogelijkheden en prijs behoorlijk uiteenlopen. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw organisatie, hangt helemaal af van uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld vooral terugkijken of heeft u behoefte aan een intelligente oplossing die ook voorspellingen doet? En heeft u behoefte aan de meest actuele, real-time informatie die rechtstreeks afkomstig is uit uw bronsystemen?

Ctac helpt u op weg

In de praktijk zijn er allerlei bestaande situaties waarmee u rekening moet houden. Meerdere bronnen met veel data, multi-cloud omgevingen, analyses en self-service mogelijkheden waar bij wendbaarheid een must is. Ctac helpt u bij het selecteren van een BI-oplossing die aansluit bij uw wensen en uw systemen. Wilt u meer weten over de meest geschikte BI-oplossing voor úw situatie? Neem dan contact met ons op.

SAP Analytics Cloud

Met SAP Analytics Cloud beschikt u over alle functionaliteiten voor analytics op één SaaS-platform. Inclusief planning, predictive analytics en business intelligence (BI). U houdt altijd zicht op de context en bespaart tijd met plannen, analyserenen voorspellen.

Microsoft Power BI

Data verzamelen. Het lijkt alsof iedereen om ons heen zich er tegenwoordig mee bezighoudt, en niemand wil natuurlijk achterblijven. Data is op het moment al een uiterst belangrijke productiefactor voor zowel MKB als grote organisaties.

Meer doen met Data Analytics? Zorg dat je deze 4 zaken op orde hebt

Blog - 17 juli 2019, Nico Buwalda, 4 min leestijd

Data Analytics zijn voor organisaties onmisbaar om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en processen te optimaliseren. Daarom is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste analytics-oplossing kiest.

Je klant verrassen met de kracht van data

Infographic

Klanten verwachten veel. Maak van uw klanten fans door in te spelen op hun wensen. Wat zijn valkuilen en waarmee scoort u een voltreffer? Deze infographic helpt u op weg.

Checklist BI: zo haalt u meer uit uw data

Checklist

U kunt klanten alleen goed bedienen als u precies weet waar zij behoefte aan hebben. Download de checklist en doe uw voordeel met deze vijf tips over Business Analytics.