Contact

x
Veranderen

Veranderen

Every Business Transformation is a People Transformation.

Veranderen

Go Live zonder Sorry

Ieder project brengt veranderingen met zich mee. Om direct te kunnen profiteren van het beoogde resultaat is het verstandig medewerkers hierop goed voor te bereiden. Dat gaat verder dan het verzorgen van trainingen alleen. De meest voorkomende reden dat projectdoelen niet gehaald worden is immers omdat medewerkers niet op de hoogte zijn van de reden voor de verandering.
 
Onze aanpak begint met het uitvoeren van een analyse om de impact van het project op de organisatie en medewerkers vast te stellen. Daarna maken we samen met u een actiegericht veranderplan, gestuurd door het inzicht uit de analyse-fase.

Analyse

Om de impact van het project te bepalen maken we gebruik van de ADKAR®-methode. Deze beproefde analysemethode is gebaseerd op onderzoek dat al meer dan 20 jaar in 65 landen onder zo’n 2600 organisaties wordt uitgevoerd. Onze gecertificeerde consultants beschikken hiermee over een set aan hulpmiddelen, waarmee de impact van het project op de organisatie en voor de medewerkers vastgesteld wordt.
 
Niet alle groepen worden in dezelfde mate geraakt en zullen de veranderingen in hetzelfde tempo adopteren. De analyse maakt de verschillen inzichtelijk, zodat hiermee in het veranderplan rekening kan worden gehouden.
 
De analyse gaat verder dan alleen het vaststellen van de totale impact van het project op de organisatie. Zo analyseren we ook de impact per doelgroep. Aan de hand van een aantal verander- en organisatiekarakteristieken bepalen we het risico van het project voor de organisatie. De uitkomsten gebruiken we zodat zij hun beperkte tijd en middelen optimaal kunnen inzetten.
 
Tenslotte gaan we na of in de projectorganisatie voldoende oog is voor de veranderingen die dit project met zich meebrengt voor de medewerkers en of er voldoende sponsoren voor het project zijn aan de business kant.

Actiegericht Veranderplan

Het inzicht uit de analyse gebruiken we om een actiegericht veranderplan op te stellen. Samen met u stellen we de juiste mix samen van benodigde acties en instrumenten om de gebruikers optimaal op de veranderingen voor te bereiden.
 
Het veranderplan heeft betrekking op communicatie van de veranderingen, de rol van sponsoren en direct leidinggevenden, het managen van weerstand en het trainen van de medewerkers.
 
Onze consultants helpen niet alleen bij het opstellen van een bij uw project, organisatie en budget passend veranderplan, maar kunnen ook assisteren bij het bepalen en uitvoeren van de benodigde acties.

SAP Enable Now

De implementatie van een (nieuwe) oplossing is vaak een mooie mijlpaal. Is uw projectsucces afhankelijk van gebruikersadoptie? Dan kunt u met SAP Enable Now de noodzakelijke kennisopbouw voor en na implementatie waarborgen.

We hebben een geweldige nieuwe applicatie. Toch blijven onze gebruikers klagen!

Blog - 23 september 2019, Richard Benschop, 3 min leestijd

Wat nieuw is, is spannend. Dat geldt ook voor een nieuwe applicatie. Zeker als gebruikers niet weten wat er op hen afkomt, zullen zij de hakken in het zand zetten en weerstand bieden. Maar het kan ook anders.

Leerlingen verbreken wereldrecord bij Ctac

Video

Vijfendertig achtste groepers van Basisschool De Lispeltuut uit Hedel kregen bij Ctac de kans om spelenderwijs hun steentje bij te dragen het wereldrecord programmeren te verbreken.

Ctac Enable Now Package

Package

De Ctac Enable Now Package stelt bedrijven in staat training en support weer eenvoudig te maken voor werknemers door ze te voorzien van actuele en gebruiksvriendelijke digitale content.