Contact

x
Training SAP Abap

Training SAP ABAP

Training SAP ABAP

ABAP is de door SAP ontwikkelde en gebruikte programmeertaal. Als ABAP-ontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van nieuwe maatwerk functionaliteit. Functionele ontwerpen zet je om in technische ontwerpen. Je realiseert deze, test ze en draagt ze over aan de functionele consultants. Ctac Learning & Change traint (aankomend) ABAP-specialisten in het succesvol ontwikkelen van maatwerk.

In dit domein beschikken we onder andere over de volgende trainingen:

  • ABAP Objects
  • Formulieren
  • IDoc's
  • Leergang ABAP
  • LSMW SAP
  • Query

Klantcases

Om u een indruk te geven van onze ABAP trainingen op maat, hebben we hier een aantal korte klantcases beschreven.

Leergang ABAP

Voor een groothandel in bouwmaterialen hebben we een groep van 6 medewerkers getraind in de grondbeginselen van ABAP. Onderwerpen die in de training aan de orde zijn geweest, zijn de Data Dictionary, Functiebouwstenen, Modificaties, SmartForms en SAP Script formulieren. Ook de basis van ABAP Objects was een belangrijk onderdeel van het programma. Na 12 dagen intensieve training waren de deelnemers in staat het tijdens de implementatie gebouwde maatwerk zelfstandig te onderhouden, kleine aanpassingen door te voeren en eenvoudige programma’s te ontwikkelen.

Reacties van deelnemers
“Veelzijdige training, alle belangrijke facetten betreffende ABAP zijn naar voren gekomen.”
“Deskundige trainers.”
“De training is helemaal gebaseerd op onze doelstellingen. De voordelen van een maatwerktraining worden ten volle benut.”

Formulieren

Een financieel dienstverlener wilde tijdens de SAP-implementatie graag zelf alle formulieren ontwikkelen. In een 4-daagse training hebben we één medewerker getraind in het bouwen van formulieren met SAP Script, SmartForms en Adobe Forms. De mate van detail was per onderwerp bepaald, rekening houdend met de scope van het project. Na het volgen van deze training was de deelnemer in staat zelfstandig eenvoudige formulieren in SAP te bouwen.

LSMW

Om stamgegevens te onderhouden maakt een groot productiebedrijf gebruik van LSMW, een veelgebruikt data migratie tool van SAP. Een groep van 9 functioneel beheerders is getraind in het bouwen van nieuwe en het uitbreiden van bestaande LSMW’s. In deze korte en praktische ééndaagse training zijn de deelnemers vooral bezig geweest met het uitwerken van cases op het eigen SAP-systeem.

Reacties van deelnemers
“Duidelijke uitleg, praktijkgericht.”
“Mogelijkheid tot het behandelen van praktijkvoorbeelden.”

Query

Bij een groothandel in voedingsmiddelen wordt veel gebruik gemaakt van SAP Query. Omdat de kennis van deze functionaliteit in de loop van de jaren versnipperd was geraakt, is een groep van 10 mensen getraind in het bouwen van query’s. Door de training uit te voeren op het eigen SAP-systeem waren de oefeningen voor de deelnemers herkenbaar en kon het geleerde direct in de praktijk gebracht worden. Op verzoek van de klant hebben we deze ééndaagse training uitgevoerd in 2 dagdelen in de avonduren.

Reacties van deelnemers

“In korte tijd worden veel mogelijkheden binnen Query en Quickviewer besproken.”
“We konden de praktijkoefeningen direct na de theorie zelf uitvoeren.”
“De training was to the point.”