Contact

x
Training SAP Autorisaties

Training SAP Autorisaties

Autorisaties in SAP zijn gebaseerd op het Role Based Access Concept. In de kern bestaat dit uit functies en rollen, waarbij een rol gedefinieerd kan worden als een cluster van activiteiten die samen een afgerond proces vormen.

Training SAP Autorisaties

Daarbij speelt het inzetten van een SAP-autorisatieconcept ten behoeve van het interne controle raamwerk van een organisatie een grote rol. Zo moet rekening worden gehouden met kritische bevoegdheden en met het in stand houden van de juiste scheiding van taken en verantwoordelijkheden.

In dit domein beschikken we onder andere over de volgende trainingen:

  • Controleren van SAP Autorisaties (Audit)
  • Gebruikersbeheer
  • Problemen met SAP Autorisaties oplossen
  • Rollen bouwen

Klantcase

Om u een indruk te geven van onze SAP Autorisaties trainingen op maat, hebben we hier een korte klantcase beschreven.

Rollen bouwen

Een fashion retailer kiest er voor om gedurende de SAP-implementatie zelf de autorisaties in te richten met een team van 4 mensen. Onderwerpen die in deze 3-daagse training aan de orde kwamen: werking van de profielgenerator, bouwen van rollen en het bouwen en gebruikersgroepen. Speciale aandacht is besteed aan het oplossen van autorisatieproblemen. Daarbij zijn o.a. aan de orde geweest: system trace, lock entries en het begrijpen van foutmeldingen. Na afloop van de training konden de deelnemers zelf een start maken met het bouwen van de rollen.