Microsoft Licentie- en Spendmanagement

Met Microsoft Licentie- en Spendmanagement van Ctac voorkom je dat je te veel, te weinig of de verkeerde Microsoft licenties afneemt.

Annemieke Matyas

Senior Consultant

Al je Microsoft licenties op orde

Met Microsoft Licentie- en Spendmanagement van Ctac voorkom je dat je te veel, te weinig of de verkeerde Microsoft licenties afneemt. Op die manier krijg je meer grip en zicht op al je softwarelicenties.

Microsoft Licentie- en Spendmanagement: geen zorgen over softwarelicenties

Een goed overzicht van alle licenties voor de Microsoft oplossingen van je organisatie is essentieel om onnodige kosten te voorkomen. Om je daarbij te helpen, biedt Ctac diverse vormen van ondersteuning bij Microsoft Licentie- en Spendmanagement.

Microsoft Cloud en Azure Cost Management

De Microsoft Cloud biedt veel oplossingen en services. Een duidelijk zicht op alle licenties krijgen, is een forse klus. Er zijn namelijk veel verschillende soorten abonnementen en services. Sommige worden op tenantniveau geactiveerd, andere juist op userniveau. Daarnaast is het belangrijk om Azure Cost Management in de gaten te houden. Wanneer het Azure verbruik in je organisatie toeneemt, is het cruciaal om te begrijpen hoe kosten zich ontwikkelen. Zo kun je budgetten beter bewaken en optimaliseren. Ctac helpt je om al je Microsoft Cloud licenties op orde te krijgen, de Azure Cost Management cyclus te begrijpen en toe te passen in je organisatie.

License Consult

Een laagdrempelige vorm van ondersteuning bij licentiemanagement is een License Consult. Tijdens een License Consult van hooguit 1,5 uur gaan we met elkaar in gesprek. Op basis van onze kennis en ervaring bepalen we samen de mogelijke kansen en risico’s voor jouw organisatie. Aan de hand van de uitkomsten van het gesprek definiëren we een concrete vervolgstap, waarbij we tempo en acties met elkaar afstemmen.

Hulp bij Microsoft audit

Kondigt Microsoft een audit aan en heb je hulp nodig om die in goede banen te leiden? Ctac adviseert je in het proces en staat je bij in de gesprekken. We kunnen je hierin ook proactief ondersteunen door de audit samen voor te bereiden. We leggen uit hoe zo’n Microsoft audit verloopt en wat verstandig is om als basisproces en informatie beschikbaar te hebben in een organisatie. Voor de optimale voorbereiding kunnen we ook een workshop opzetten, zodat jouw organisatie weet wat komen gaat.

Advies bij afsluiten contract Microsoft

Ctac ondersteunt veel organisaties als trusted advisor bij het afsluiten van Microsoft contracten. Daarnaast zorgen we voor kennisoverdracht in de organisaties, zodat iedereen begrijpt wat een contract inhoudt en wat de impact is bij veel voorkomende wijzigingen. Een duidelijk besef van de impact is namelijk cruciaal om betere beslissingen te nemen bij wijzigingen in een contract.

Heb je hulp nodig bij het krijgen van een beter zicht op al je Microsoft softwarelicenties of Azure verbruik? Of wil je advies over welke licenties je het beste kunt afnemen? Ctac ondersteunt en adviseert je graag bij licentiemanagement voor al je Microsoft oplossingen. Neem gerust contact met ons op.

Altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de IT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.