Licentiemanagement

Je houdt niet iedere dag de licenties van je software in de gaten. Toch is overzicht en grip op die licenties van groot belang.

Annemieke Matyas

Senior Consultant

Bewaak en beheer je softwarelicenties

Je houdt niet iedere dag de licenties van je software in de gaten. Dat begrijpen we maar al te goed. Toch is overzicht en grip op die licenties van groot belang, omdat er vaak hoge kosten bij gemoeid zijn. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Licentiemanagement: volledige grip op alle softwarelicenties

De kosten van softwarelicenties nemen een groot deel van je budget in beslag. Maar voor veel organisaties zijn die kosten niet transparant. Hoe zorg je ervoor dat je meer grip krijgt op deze belangrijke kostenpost? Met Ctac Licentiemanagement creëer je overzicht in al je softwarelicenties, begrijp je wat de kostendrivers zijn en haal je meer rendement uit jouw investeringen.

Beter proces voor afnemen en aanpassen licenties dankzij licentiemanagement

Voor het afnemen en opzeggen van softwarelicenties heeft jouw organisatie waarschijnlijk al een proces vastgesteld. Ctac Licentiemanagement helpt je om dit proces te optimaliseren. Zo weet je wat de gevolgen van licentieaanpassingen zijn én investeer je in de juiste licenties en hoeveelheid.

Meer overzicht bij veranderingen in organisatie

Een uitbreiding, krimp of verandering in het IT-landschap van je organisatie heeft impact op de licentiekosten. Ctac brengt samen met jou de impact van een verandering in kaart en geeft advies, zodat je achteraf niet verrast wordt door compliancerisico’s of onverwachte kosten. Door als organisatie beter te begrijpen waarom en hoe een licentie wordt afgerekend, budgetteer je beter en neem je eenvoudiger besluiten.

Wil je meer inzicht en controle over de kosten voor jouw softwarelicenties? Ctac helpt je daar graag bij. We hebben ruime ervaring in licentiemanagement voor onder andere Microsoft en SAP oplossingen. Ctac geeft je advies om grip te krijgen op al jouw softwarelicenties. Neem gerust contact met ons op.

Altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de IT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.