Mijn top 3 favorieten in SAP S/4HANA 2021 EWM

11 november 2021
Supply Chain
3 min leestijd

Mijn top 3 favorieten in SAP S/4HANA 2021 EWM

11 november 2021

SAP heeft onlangs S/4HANA 2021 uitgebracht. In deze nieuwe release worden verschillende nieuwe functies toegevoegd. In deze blog deel ik, Bram Rikken, Supply Chain & EWM Consultant bij Ctac, graag mijn top 3 van deze nieuwe functies met je.

1. Integratie van installatieonderhoud

De belangrijkste nieuwe functie is de integratie van het installatieonderhoud. Met deze nieuwe functie ondersteunt EWM het proces om de reserveonderdelen voor te bereiden die nodig zijn om geplande onderhoudswerkzaamheden uit te voeren die worden geactiveerd door Plant Maintenance (PM) orders.

Bovendien hebben ze een functionaliteit toegevoegd om reserveonderdelen te kunnen voorbereiden via handmatig gemaakte materiaalreserveringen.

2. MES-integratie (SAP DMC)

De MES-gestuurde voorbereiding is een nieuwe methode die wordt toegevoegd aan de reeds bestaande voorbereidingsmethoden in EWM. Dankzij de MES-gestuurde voorbereiding kunnen MES-systemen aanvragen versturen naar EWM die worden gekoppeld aan de overeenstemmende magazijn-aanvragen in EWM. EWM voert het voorbereidingsproces uit en werkt de status bij in het MES-systeem. Dit voorbereidingsproces wordt ondersteund door een lay-outgerichte opslagregeling (POSC/LOSC) en de opvolging van het voorbereidingsproces, inclusief de status. Ook kunnen gefaseerde hoeveelheden worden voorbereid in EWM en het MES-systeem.

3. Nieuwe innovaties

Tot slot heeft SAP met deze nieuwe release netto innovaties toegevoegd aan reeds bestaande functies. Hieronder vind je de meest interessante innovaties:

 • Bevestigingsservices voor transporteenheden: De mogelijkheid afbeeldingen op te slaan op het niveau van de verwerkingseenheid. Bijlagen weergeven en uploaden in FIORI-apps.
 • Nieuwe analytische CDS-weergave: Nieuwe CDS weergave voor Storage Space Utilization (C_EWM_StorageBinQ)
 • Verbeteringen van de API’s
  • Inkomende leveringen wijzigen
  • Magazijntaken aanmaken

Meer weten?

Wil je een volledig overzicht van alle nieuwe functies en ontdekken hoe ze jouw organisatie kunnen helpen verbeteren?
Stuur dan een bericht naar bram.rikken@ctac.nl of neem een kijkje op onze Supply Chain pagina.

Geschreven door Bram Rikken
Solution Architect bij Ctac. Gespecialiseerd in de Warehouse Management oplossingen van SAP.
Aanmelden
Meld je hier aan voor blog updates

  Deel deze pagina

  MIS GEEN ENKELE CTAC UPDATE

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief