Contact

x

Ctac migreert SAP omgeving van Kemetyl naar de cloud

14 maart 2017, 4 min leestijd

Partijen breiden jarenlange SAP partnership verder uit

’s-Hertogenbosch, 14 maart 2017

Business en Cloud- Integrator Ctac en Kemetyl breiden hun samenwerking op het gebied van SAP applicaties uit. Ctac zal zorgdragen voor de upgrade en transitie van Kemetyl’s huidige SAP omgeving naar de Ctac Cloud. Kemetyl, producent van reinigings- en onderhoudsproducten voor met name de automotive markt, werkt al een aantal jaren naar volle tevredenheid samen met Ctac op het gebied van SAP. Ctac’s goede reputatie in de markt overtuigde Kemetyl om ook voor de outsourcing van de SAP systemen met Ctac in zee te gaan.

Kemetyl maakt gebruik van SAP ECC – ERP Central Component – voor verkoop, productie, finance en material management. Daarnaast werken de verkoopbuitendienstmedewerkers met een mobiele applicatie. Deze verkoopapplicatie communiceert via de SAP Netweaver Gateway met de SAP ERP backbone.

Op dit moment draaien de SAP systemen nog lokaal bij Kemetyl in Soest op een Sun-Solaris-infrastructuur. Ctac verzorgt de transitie van de huidige SAP omgevingen naar de Ctac Cloud. Hierbij worden de verschillende omgevingen verdeeld over de datacenters van Ctac, zodat er goede uitwijkmogelijkheden voorhanden zijn. Vervolgens zorgt Ctac voor een upgrade van SAP ECC naar de voorlaatste SAP versie omdat Kemetyl de veranderingen voor gebruikers zo beperkt mogelijk wil houden en toch de hoogst mogelijke continuïteit en toekomstvastheid wil bieden. Na migratie is Ctac verantwoordelijk voor het technisch en functioneel beheer van de SAP applicaties vanuit de Ctac Cloud, in nauwe samenwerking met de key-users van Kemetyl.

Gert Hilhorst, Finance Manager bij Kemetyl, die als projectleider in nauwe samenwerking met John Driest, IT manager bij Kemetyl, het project leidt: “Dat we voor Ctac als partner kozen, kwam vooral door de SAP expertise en de klantgedreven service – wij als Kemetyl staan altijd centraal. Ik ben ervan overtuigd dat wij samen met Ctac in staat zijn onze bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Niet alleen doordat wij de juiste competenties hebben om het verschil te maken, maar ook doordat Ctac de ervaring heeft om veranderingen continu op de juiste manier aan te gaan.”

Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac: “Door IT slim in te zetten, willen we Kemetyl ondersteunen bij het behalen van haar doelstellingen. Samen zijn we tot een effectief plan gekomen, dat de organisatie helpt haar professionaliseringsambities waar te maken. Wij kijken uit naar de eerste stappen in deze uitgebreide samenwerking op het gebied van SAP.”

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Over Kemetyl
De Kemetyl Group is een van de grootste bedrijven in Europa op het gebied van reinigings- en onderhoudsproducten in de auto-industrie. Met 250 medewerkers in dertien landen genereert zij een omzet van ongeveer 140 miljoen euro. Kemetyl heeft in Europa vier eigen productielocaties, waarvan één in Nederland. Kemetyl Nederland in Soest bestaat al bijna zestig jaar als producent en distributeur van professionele reinigings- en onderhoudsproducten voor de (auto-)industrie. Vanaf de oprichting in 1952 onder de naam Procar BV heeft Kemetyl Nederland zich ontwikkeld tot een ultramoderne productielocatie. Sinds 2006 behoort Procar BV, na overname, tot de Kemetyl Group uit Zweden. De producten die Kemetyl produceert, zijn onder andere AdBlue, koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof, handreinigers, ontvetters en autoshampoos. De productiefaciliteit in Soest heeft 27 productielijnen waarop de producten (semi- of volautomatisch) geproduceerd worden, heeft capaciteit om meer dan twee miljoen liter grondstof op te slaan en heeft ongeveer 4.500 palletplaatsen. De producten worden verkocht aan grote, internationale klanten, zoals Shell. Tevens worden de eigen producten in de Benelux nog steeds verkocht onder de merknaam Procar – dit geldt ook voor de Carix- en Kemetyl-producten.

Over Ctac
Als Business- en Cloudintegrator helpt Ctac haar klanten hun ambities waar te maken. Door continu te innoveren creëert Ctac daarvoor de benodigde business value. De organisatie biedt een breed portfolio met oplossingen van SAP en Microsoft ‘on any cloud’ en levert diensten op het gebied van business consultancy, managed services, projecten, learning en detachering. Daarnaast heeft Ctac een aantal eigen producten waaronder de XV Retail Suite bestaande uit een omnichannel gedreven Point-of-Sale & Loyalty platform. Ctac bestaat in 2017 vijfentwintig jaar en heeft in deze periode ruime ervaring en inhoudelijke kennis opgebouwd in de sectoren retail, wholesale, manufacturing en real estate.

De organisatie heeft op basis van leeftijd, kennis en ervaring een goed gebalanceerd personeelsbestand. Samenwerken om gemeenschappelijke doelen te bereiken staat hoog in het vaandel. Ctac is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC) en heeft haar hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch. Bij het bedrijf werken per ultimo december 2016 459 medewerkers. Ctac is daarnaast ook actief in België en Frankrijk. Meer informatie is te vinden op www.ctac.nl

Voor meer informatie:
Ctac N.V.
Meerendonkweg 11
5216 TZ ’s-Hertogenbosch

Postbus 773
5201 AT ’s-Hertogenbosch
www.ctac.nl

Henny Hilgerdenaar – CEO
Douwe van der Werf – CFO

T. 073-692 06 92
E. info@ctac.nl