Contact

x

Integratie Platform-as-a-Service: voordelen op een rij

Succesvolle organisaties slagen er continu in hun processen aan te sluiten op de veranderende wereld. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want het vraagt van organisaties dat zij hun applicatielandschap supersnel kunnen aanpassen op procesveranderingen, zonder dat de kwaliteit en continuïteit daaronder lijdt. Kortom, een wendbaar, modulair, stabiel én geïntegreerd applicatielandschap is de basis voor groei. Maar hoe kom je tot zo’n landschap als het aantal cloud-applicaties alleen maar toeneemt?

Door cloud-applicaties neemt de complexiteit in applicatielandschappen toe
Steeds meer organisaties kiezen voor cloud-applicaties, om zo de wendbaarheid te creëren waar zij zo naar op zoek zijn. Sales selecteert een steengoed CRM-platform, procurement de beste tool voor vraagvoorspelling en eCommerce een flexibel platform met alle gewenste specificaties. Al die losse applicaties zijn goed in wat ze doen, maar maken een organisatie niet succesvol. Sterker nog, ze zorgen voor een soort van schijnwendbaarheid. Want ondertussen worden applicatielandschappen almaar complexer, met een toenemend aantal applicaties die draaien in verschillende clouds en op fysieke locaties. Aan informatiemanagers de taak om al die oplossingen samen te brengen en probleemloos data met elkaar te laten uitwisselen.

Out with the old
Traditionele manieren om de applicaties te integreren volstaan niet meer. Coderen en compileren zijn tijdrovende bezigheden, die ook nog eens specialistische kennis (van buitenaf) vergen. Het legt een zware last op IT-afdelingen, die vervolgens alleen maar bezig zijn met het in stand houden van legacy applicaties. De verandering, wendbaarheid en innovatie is daardoor ver te zoeken…

De nieuwe standaard
Gelukkig laat de voortdenderende technologische ontwikkeling ons niet in de steek. Volgens velen is iPaaS – ofwel integration Platform-as-a-Service – het nieuwe antwoord op applicatie-integratie in een hybride cloudstrategie.

Ook bij Ctac zien we dat iPaaS een oplossing biedt voor de belangrijkste uitdagingen waar onze klanten momenteel mee worstelen. In dit blog geef ik vier argumenten om een integration Platform-as-a-Service te overwegen.

Voordelen en argumenten die iPaaS het overwegen waard maken

1. Het gemak van drag-and-drop
Niets is zo veranderlijk als de wensen van klanten. Het is dus de kunst om supersnel in te spelen op kansen die zich voordoen, ook al weet je nu nog niet wat die kansen zijn. iPaaS geeft je die wendbaarheid, omdat je integraties bouwt en beheert zonder urenlang coderen. De integratielaag wordt inzichtelijk gemaakt met een visuele interface en door middel van drag-and-drop leg je eenvoudig verbindingen. Bovendien kun je – in veel gevallen – putten uit een wereldwijde community, met eerder gemaakte koppelingen naar de meest voorkomende applicaties. Integraties zijn daardoor binnen een paar klikken geconfigureerd.

2. Eenvoudig verbinden in een hybride cloud
iPaaS ondersteunt alle processen voor applicatie-integratie, hoe complex jouw landschap ook is. Je legt eenvoudig verbindingen tussen cloudplatforms, Software-as-a-Service applicaties en on-premise systemen. Daardoor wisselen alle oplossingen moeiteloos en realtime informatie met elkaar uit, ook als je werkt met minder voorkomend dataformats. Je geeft klanten en medewerkers precies waar zij behoefte aan hebben: soepele processen, waarbij de gegevens van verschillende applicaties naadloos in elkaar haken.

3. Centraal beheer van integratieprocessen
Een iPaaS zoals Ctac dat aanbiedt, maakt het mogelijk om alle integratieprocessen centraal te beheren. Het geeft je één centrale plek om de kranen open en dicht te draaien, en de baas te blijven over het uiteindelijke resultaat. Benieuwd hoeveel berichten er worden uitgewisseld? Of waar de integratie niet optimaal verloopt? Via de centrale beheeromgeving zie je het in één oogopslag, zodat je meteen actie kunt ondernemen als de prestaties achterblijven.

4. Zo veilig mogelijk informatie delen
Een iPaaS maakt berichtenuitwisseling tussen applicaties mogelijk en krijgt dus bergen aan data te verwerken. Dat moet natuurlijk wel op een veilige manier gebeuren. Bij Ctac hebben we dat goed geregeld, omdat het platform op de private cloud van Ctac draait en onder de Nederlandse wetgeving valt. Daarnaast hebben wij een groot team security-specialisten in huis die alles over dit onderwerp weten. Zo is jouw data altijd veilig.

Meer weten?

Hoe zorg je snel voor de juiste integraties binnen een complex hybride Cloud landschap? En smelt je de wirwar aan losse applicaties samen tot soepele, uniforme bedrijfsprocessen? In deze webinar recording praten integratie-experts Hans Gootjes en Jeroen Scholte je bij over het Ctac Integration Platform-as-a-Service (iPaaS), powered by Dell Boomi.
Bekijk de recording